IVV doet mee aan nieuwe O23-competitie

Algemeen
IVV
IVV (Foto: Pixabay)

LANDSMEER - IVV neemt komend seizoen deel aan de nieuwe competitie voor spelers onder de 23 jaar (O23). Dat heeft het bestuur van de Landsmeerse club onlangs besloten. Deze competitie is door de KNVB ontwikkeld om talentvolle spelers meer weerstand te bieden, zodat zij de stap kunnen zetten naar de A-selectie.

IVV kijkt terug op twee succesvolle seizoenen met het eerste en tweede team. Voorzitter Denis Brouwer: "Ons eerste elftal is twee keer achter elkaar gepromoveerd, van de vierde naar de tweede klasse KNVB. Het tweede elftal is gepromoveerd van de reserve derde klasse, naar de reserve tweede klasse en won afgelopen seizoen direct de eerste periodetitel. De ambitie is om met ons tweede elftal de reserve eerste klasse te behalen.

Talentvolle spelers doorschuiven

Daarbij doet zich volgens Brouwer een 'probleem' voor: "Elk seizoen moesten we talentvolle O17-spelers doorschuiven naar het tweede elftal. Daardoor hebben we geen competitief O19-elftal kunnen optuigen. Nu de KNVB deze nieuwe competitie in het leven heeft geroepen voor spelers onder de 23 jaar, willen we deze kans pakken. De huidige O17-1 spelers die overgaan komen in dit nieuwe O23-elftal te spelen, aangevuld met hele jonge spelers van ons tweedee elftal en enkele talentvolle spelers van buitenaf. De totale opbouw van de selectie is dan als volgt: het O23-elftal is bedoeld voor zeer jonge talentvolle spelers, die op deze manier meer weerstand gaan ervaren tegen sterkere spelers van 20-22 jaar, ons tweede elftal blijft de bron voor de doorgroei naar ons vlaggenschip, ons eerste elftal, waarmee we graag in de eerste klasse willen voetballen."

Twee keer per week trainen

Het O23-elftal valt onder de eindverantwoordelijkheid van de hoofdtrainer van IVV, Edwin Keizer, maar Patrick Tol, Herman van Oort en Theo Massa, tevens Hoofd Jeugdopleidingen, nemen de technische begeleiding van de O23 voor hun rekening. Er wordt twee keer per week getraind en de wedstrijden worden op zaterdag gespeeld. Talentvolle en geïnteresseerde voetballers onder de 23 jaar, die willen spelen bij O23 van IVV kunnen contact opnemen met Patrick Tol, 06-13991000 of p.tol36@chello.nl.