Twiske wandelgroep weer van start

Algemeen
De wandelgroep met in het midden Inge Timmer en Rob Wit.
De wandelgroep met in het midden Inge Timmer en Rob Wit. (Foto: Aangeleverd)

LANDSMEER - Na negen weken is de succesvolle maandagochtendwandelgroep afgelopen maandag van start gegaan. Dit tot grote opluchting van de deelnemers. Meer dan dertig wandelaars - veelal pensionados - waren aanwezig voor de wekelijke natuurwandeling in de Twiskepolder.

Coördinator Inge Timmer kreeg toestemming van de gemeente Oostzaan om weer op te starten. Weliswaar zullen strikte regels worden gehanteerd die de RVIM heeft voorgeschreven. Ze zijn aan alle wandelaars gecommuniceerd. Zo zijn er groepen gevormd van negen wandelaars plus een begeleider die ieder een eigen route heeft gewandeld. Inge Timmer is er trots op dat de wandelgroep over acht begeleiders beschikt, die nu in deze uitzonderlijke situatie een verdeling in groepen mogelijk maakt. Ook wordt er op gelet dat de juiste onderlinge afstand tussen de wandelaars in acht wordt gehouden.

Inge Timmer is blij dat de wandelaars na een lange tijd van gedwongen stilstand weer een uurtje gezond kunnen bewegen en elkaar weer kunnen ontmoeten. “We hebben gemerkt dat de deelnemers, die uit vijf gemeenten wekelijks naar het Twiske komen, het wandelen enorm hebben gemist."

Ondanks dat alles vanaf 15 maart stil is komen te liggen heeft de Zaandammer Rob Wit, die de groepsapp beheert, zijn wekelijkse persoonlijke wandelwandelverhalen gedeeld met de wandelaars. Dat wordt door de wandelaars zeer gewaardeerd gezien de vele reacties die hierop komen. “Alleen na afloop gezellig met elkaar koffiedrinken is nog niet mogelijk. Maar dat we weer kunnen wandelen is al mooie start waar iedereen blij mee is."

Volgende maand hopen Inge Timmer en Rob Wit ook te starten met rollatorwandelen. Daar bestaat inmiddels ook belangstelling voor. De start is iedere maandagmorgen bij de Twiske tennisvereniging. De deelname is gratis. Meer informatie is te halen bij Rob Wit, 06 -51514496.