Onderhoud A10 Noord verloopt voorspoedig

Algemeen
Asfalt is verwijderd en opnieuw aangebracht.
Asfalt is verwijderd en opnieuw aangebracht. (Foto: Rijkswaterstaat)

NOORD - Rijkswaterstaat vervangt het asfalt van de A10 Noord bij Amsterdam, in het kader van groot onderhoud aan de weg. De werkzaamheden worden vervroegd uitgevoerd, nu het vanwege corona rustiger is op de weg.

Het eerste deel van de werkzaamheden aan de A10 Noord binnenring is voorspoedig verlopen. De weg was in de richting van Amersfoort en Utrecht de afgelopen vier dagen en nachten helemaal afgesloten tussen knooppunt Coenplein en afrit S114 (IJburg). Tussen de S116 en de Zeeburgertunnel is al het asfalt vernieuwd.

Op de drukste momenten werkten 150 mensen aan de weg, terwijl 70 vrachtwagens asfalt af- en aanvoerden. Asfalt is verwijderd, nieuwe asfalt is gelegd en de belijning is opnieuw aangebracht. Ook werden op diverse plaatsen vangrails vernieuwd en bijgeplaatst.

Donderdagavond 28 mei wordt het werk hervat. Tijdens nog een vierdaagse afsluiting van de A10 Noord binnenring tussen Coenplein en afrit S114 (IJburg), wordt het asfalt tussen de S118 en S116 vervangen. Ook worden nieuwe voegen aangebracht. Het verkeer rijdt tijdens de werkzaamheden om via de A10 West, Zuid en Oost. Het advies is dus: rijd een rondje ring.