SamenMeer gaat weer beginnen!

Algemeen
Een klein feestje waard...
Een klein feestje waard... (Foto: aangeleverd )

LANDSMEER - SamenMeer gaat weer beginnen, maar met beleid. De vrijwilligers van SamenMeer, inloop- en activiteitencentrum voor ouderen, zijn in kleine groepjes bij elkaar geweest om bij te praten en ideeën uit te wisselen voor de komende tijd. Nu de activiteiten tijdelijk zijn stilgevallen zijn veel ouderen in Landsmeer de afgelopen tijd nauwelijks hun huis uit geweest en hebben weinig contact gehad met andere mensen. Voor hen is de behoefte om weer andere mensen te ontmoeten groot, maar blijft de huidige situatie nog kwetsbaar. 

De uitdaging is nu om activiteiten te organiseren die wél kunnen, en de beschikbare ruimten zo slim mogelijk te gebruiken. Eenrichtingsverkeer, duidelijke aanwijzingen en adequate hygiënevoorzieningen zijn vanzelfsprekend. 

In juni wordt gestart met "Ontmoeten op afspraak'. Iedereen - zonder gezondheidsklachten - is welkom, mits vooraf telefonisch aangemeld, natuurlijk binnen de gestelde maximale aantallen. Op één biljart kan weer gespeeld worden, in kleine groepjes, op afspraak en in tijdblokken. 

Er wordt een terras ingericht en de buffetmedewerkers gaan weer aan de slag. De docenten komen begin juni bij elkaar om ideeën voor de beweeglessen uit te wisselen. Vanaf 1 juli mogen die, onder voorwaarden, ook weer starten. De culturele en schilderclubs starten in de loop van juni. Omdat culturele uitstapjes zoals theater- en museumbezoek voorlopig nog lastig zijn, zullen meer online activiteiten zoals online museumbezoek en colleges worden georganiseerd. Het vorig jaar van de gemeente gekregen grote beamerscherm komt nu wel heel goed van pas.

Voor alle activiteiten geldt dat de anderhalve meter regel strikt wordt toegepast. De vrijwilligers waren blij om elkaar weer te zien en hadden veel goede suggesties om de komende tijd op een verstandige manier weer ontmoeting en activiteit mogelijk te maken. Wilt u ook langskomen om uw dorpsgenoten te ontmoeten? Maak dan een afspraak via het kantoor van SamenMeer: 020 – 482 41 90 of mail naar samenmeerlandsmeer@kpnmail.nl