Vreemde vogels in pop-up galerie

Algemeen
Er is veel belangstelling voor de expositie.
Er is veel belangstelling voor de expositie. (Foto: Aangeleverd)

LANDSMEER - De vreemde vogels van de tien jaar geleden overleden kunstenaar Franz Meisl zijn te bewonderen in een pop-up galerie aan het Noordeinde 17. Het initiatief is genomen door zoon Joscio Meisl, al vijftien jaar bekend in Landsmeer als de hovenier met het rode jeepje, en Roosmarijn Vandeputte.

Franz Meisl stapte in de jaren negentig over van kleurrijke schilderijen in oliekrijt op zijn ‘vreemde vogels en Japanse vrouwen’. Kleurrijke figuren op wielen gemaakt van ijzerdraad, papier-maché, elektriciteitsdraadjes en verf. Hij werkte er enkele weken tot maanden aan. De ingewikkelde stalen constructies met wieltjes en het oneindig gladschuren van het keiharde papier-maché namen zeer veel tijd in beslag.

De pop-up expositie van oliekrijtschilderijen, aluminium, bronzen en papier-mache´ beelden is in volle gang en trekt veel publiek. De ruimte blijkt nu groot genoeg om met meerdere mensen de anderhalve meter regel in acht te nemen. Daarom houden Joscio en Roosmarijn vandaag, op zaterdag 27 en zondag 28 juni vrije inloop tussen 12.00 en 17.00 uur.

Toch liever een afspraak maken? Mail naar roosmarijnvandeputte@gmail.com of josciomeisl@gmail.com of bel 06-52083013. Het kleurrijke, unieke en expressieve werk van Franz Meisl is ook te vinden op www.franzmeisl.com.