Klimpark Twiske trekt jong en oud

Algemeen
De deelnemers worden vooraf uitgebreid geïnstrueerd.
De deelnemers worden vooraf uitgebreid geïnstrueerd. (Foto: Rob Wit)

OOSTZAAN - Nog maar amper een week geopend en het gloednieuwe klimpark in de Twiske kan bogen op een grote aantrekkingskracht van jong en oud. Directeur Rob Broekema is verheugd en enthousiast dat het klimpark nu al 800 betalende bezoekers heeft getrokken die een spannend klimavontuur hebben gehad.

Toen Broekema begin dit jaar in contact kwam met Walter Bisseling, die klimparken heeft ontworpen in Den Helder en Bovenkarspel, kwam alles in een stroomversnelling. Het Recreatieschap Noord-Holland heeft de opdracht gegeven om na het wegvallen van de voormalige Blauwe Poort een aantrekkelijk en sportief klimpark te realiseren in Het Twiske.        

Broekema: “Ik denk dat we daarin zijn geslaagd. Na vier maanden keihard werken en organiseren zijn we erin geslaagd iets moois neer te zetten. Op 13 maart konden we de eerste paal de grond inslaan, nadat de hele serie was getoetst op het gebied van natuurbescherming, stikstofneutraal en ecologie. Ook na talrijke handhavingsverzoeken kregen wij twee weken geleden het groene licht om een kantoor en toiletten te bouwen.”

In het verleden was Broekema eigenaar van twee evenementenorganisaties. Hij ziet het klimpark als grote meerwaarde voor kinderen en ouders. “We hebben een vergunning voor tien jaar. Dat geeft ons de mogelijkheid al de mooie plannen die we voor ogen hebben de komende jaren te realiseren. Er staan ook plannen op stapel om naast het klimpark boerengolf, mountainbiken en handboogschieten als extra attracties te ontwikkelen. Ook werken we samen met een nabij gelegen pannenkoekenrestaurant, waardoor we diverse aantrekkelijke arrangementen kunnen bieden om na te genieten van het spannende klimavontuur.”

“Op het klimpark word je uitgenodigd om met al je creativiteit, kracht en vindingrijkheid van paal tot paal tussen de bomen te gaan”, vertelt instructeur Franca Wouters uit Koog aan de Zaan. “De moeilijkheidsgraad en de hoogte kunnen verschillen. De deelnemers krijgen een uitgebreide instructie voor ze aan hun klimavontuur beginnen.”

Klimpark Twiske (Zuiderlaaik 3, 1511 BX Oostzaan) is tot aan begin september alle dagen geopend, en daarna vijf dagen. Openingstijden: tussen 10.00 en 18.00 uur. tel: 06-21447333.

Rob Wit

.