Opknapbeurt volière wijkpark

Algemeen
Buurtbewoners gaan zaterdag aan de slag.
Buurtbewoners gaan zaterdag aan de slag. (Foto:(Cartoon: Arend van Dam))

LANDSMEER - De volière van het wijkpark Nieuwe Gouw krijgt zaterdag 15 augustus vanaf 10.00 uur de jaarlijkse opknapbeurt.

De volière wordt al meer dan 34 jaar onderhouden door buurtbewoners. Dag in, dag uit. Voeren, schoonhouden en nog meer. . Af en toe is groot onderhoud noodzakelijk. Daarvoor zijn normaal gesproken meer mensen nodig. Maar dit jaar moet het wat anders. Er gaat een beperkt aantal buurtbewoners aan de slag, opdat zij onderling steeds de 1,5 meter afstand kunnen houden.

Toch is iedereen van harte welkom om het werk onder het genot van een kopje thee of koffie, of een glaasje fris op afstand te volgen. Er wordt nieuw, stevig gaas geplaatst en de gehele constructie moet weer mooi zwart geschilderd worden. Het oude zand wordt deels vervangen, er komt een regenton te staan, nieuwe bamboe stokken worden opgehangen en het nachthok wordt bijgeschilderd. Op het programma staat verder de schoonmaak en het onderhoud van de zeskantige bank om de boom, het plein en het speelwerk en het kortwieken van het gras.

Medewerking gemeente

Ook dit keer werkt de gemeente Landsmeer, afdeling Beheer en Onderhoud, van harte mee. De gemeente is immers de formele eigenaar van de volière en neemt de kosten op zich van onder meer het te vervangen gaas en de verf en zo. Ook verzorgt zij weer een paar kub schoon zand zodat de hygiëne in de beide rennen in orde blijft. Ofwel een unieke samenwerkingsproject tussen bewoners en de gemeente Landsmeer.