Wethouders in het geweer tegen matchingplan OSVO

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

LANDSMEER/OOSTZAAN - Het plan van de vereniging OSVO, het overkoepelende orgaan van de Amsterdamse scholen, om kinderen uit de hoofdstad met voorrang tot de middelbare scholen toe te laten heeft binnen de omliggende gemeenten tot veel commotie geleid.

Reden genoeg voor de wethouders onderwijs van de gemeenten Oostzaan, Landsmeer en Waterland, om een gezamenlijke brief te sturen aan Marjolein Moorman, wethouder onderwijs van de gemeente Amsterdam. Hierin brengen zij de regiofunctie van Amsterdam voor het voortgezet onderwijs onder de aandacht en pleiten zij ervoor het huidige loting- en matchingsysteem te handhaven.

Mandy Elfferich, wethouder Landsmeer: “Ik maak mij, net als Landsmeerse ouders, zorgen over dit plan. Daarom trek ik samen met mijn collega’s van Waterland en Oostzaan op tegen de plannen van OSVO. Landsmeer heeft helemaal geen middelbare school en de kinderen uit het dorp zouden met het nieuwe systeem pas later mee kunnen doen in de loting, terwijl Amsterdam op een steenworp afstand ligt.”

De drie gemeenten willen snel een gesprek met OSVO en de Amsterdamse wethouder Moorman.

(Bron: Gemeente Landsmeer)