Het Kruispunt belicht ‘het goede leven’

Algemeen
Afbeelding
((Foto: Aangeleverd))

LANDSMEER - In dorpskerk Het Kruispunt staat dit jaar ‘het goede leven’ centraal. Wat is een goed en zinvol leven? Juist in een tijd waarin we telkens weer merken hoe belangrijk het is om zorgvuldig met elkaar om te gaan en waarin we nu meer zijn aangewezen op een kleinere kring van vaste contacten, komt de vraag over het goede leven in een nieuw licht te staan.

De eerste bijeenkomst, 23 september om 20.00 uur, draait om schilder Jan Mankes. Landsmeerder Rémon van Gemeren schreef een biografie over hem: Jan Mankes, schilder van de tederheid. Dit jaar is het 100 jaar geleden dat Jan Mankes overleed. Hij is niet oud geworden: 33 jaar.

In zijn korte leven heeft hij veel geschilderd. Hij wilde de ziel van alledaagse dingen in zijn schilderijen vangen en creëerde ‘een koninklijke tere sfeer’. Jan Mankes was een schilder die wat hij zag probeerde weer te geven, niet naar de werkelijkheid, maar zoals hij die werkelijkheid waarnam. Rémon van Gemeren vertelt over het leven van Jan Mankes, zijn leven en zijn inspiratiebron met de schilderijen in beeld.

Goed en zinvol leven? Kom naar de lezingencyclus In Het Kruispunt, Calkoenstraat 12a, Landsmeer.

De tweede bijeenkomst is op 22 oktober en zal gaan over God en de pandemie. Sommigen zien het coronavirus als manier van God om ons wakker te schudden, anderen denken dat het de schuld is van de Chinezen.