Kinderboekenweek: terug in de tijd

Algemeen
Afbeelding
((Foto: aangeleverd)

LANDSMEER - In de Kinderboekenweek - 30 september tot en met 11 oktober - staat dit jaar de geschiedenis centraal. De Landsmeerse bibliotheek biedt verschillende activiteiten. Kinderen die (gratis) lid worden, krijgen in deze week een verrassingstas cadeau. 

Kinderen in de leeftijd van acht tot en met twaalf jaar kunnen bij alle bibliotheekvestigingen kennismaken met de leukste kinderboeken over geschiedenis met een stickerspeurtocht. Tijdens het lopen tussen de boekenkasten komen ze leuke dingen over geschiedenis maar ook over techniek te weten. Aanmelden is niet nodig; alleen even vragen in de bieb.

IJsje op openingsdag

De Kinderboekenweek is een feestje en dan moet er ook getrakteerd worden! Als op woensdag 30 september de Kinderboekenweek begint, worden er in de Bibliotheek Landsmeer ijsjes uitgedeeld. Vanaf 14.00 uur (zolang de voorraad strekt).

Kinderen van acht tot tien jaar kunnen op woensdag 30 september vanaf 15.45 uur luisteren naar de Dungeon verhalenverteller. Stel je voor dat je scheepsknecht bent in 1628. Je vaart al maanden mee op het VOC-schip de Batavia. Het eten is bijna op en er zijn meer ratten dan mensen aan boord. Een bemanningslid van de Batavia vertelt je alles over het zware leven aan boord. Je komt bijvoorbeeld te weten hoe smerig een overbevolkt schip kan zijn. Deelnemen is gratis. Wel eerst aanmelden op www.bibliotheekwaterland.nl/kinderboekenweek

Minecraft-build

Een Maya-tempel uit de tijd van de Inca’s. Een piramide uit de tijd van de farao’s. Of misschien wel een hele stad uit de Romeinse tijd. Met het computerspel Minecraft bouwen kinderen van acht tot tien jaar een stad uit de geschiedenis. Dit Minecraft-build Event is onder begeleiding van Toine en Frank van het Twaanlab. Zaterdag 10 oktober, van 9.30 tot 12.30 uur. Deelnemen is gratis. Well eerst aanmelden op www.bibliotheekwaterland.nl/kinderboekenweek

Voorlezen en raamtekenen

Ieder jaar worden er tijdens de Kinderboekenweek prijzen uitgereikt voor de beste en mooiste kinderboeken van het jaar. Op woensdag 7 oktober van 15.30 tot 16.00 uur kunnen kinderen van zes em zeven jaar luisteren naar een verhaal uit een bekroond boek. Na het voorlezen mag er een mooie tekening gemaakt worden op de ramen van de bibliotheek. Aanmelden is niet nodig.

De Bibliotheek Landsmeer is gevestigd aan de Calkoenstraat 27 bij Het Wapen van Landsmeer. De openingstijden zijn maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur (tot 13.00 uur zelfservice) en zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur.