Collecte Dierenbescherming Landsmeer

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

LANDSMEER - Van 28 september tot en met 3 oktober vindt de landelijke collecte van de Dierenbescherming plaats. In Landsmeer wordt er huis-aan-huis gecollecteerd. 

Collecteren kan corona-proof. De collectant blijft op gepaste afstand buiten staan en met gestrekte armen wordt er voldoende afstand gehouden zodat u veilig uw donatie in de collectebus kunt doen. Ook is het mogelijk digitaal te collecteren via een QR-code, of door het woord DIER te sms’en naar 4333 voor eenmalige gift van € 3.00. En het is hard nodig.

Elk jaar hebben tienduizenden dieren in Nederland hulp nodig. De Dierenbescherming komt op voor alle dieren in Nederland, of het nu gaat om een aangereden kat waarvoor de Dierenambulance uitrukt, een melding van een verwaarloosde hond waar onze eigen inspecteurs op afgaan of een konijn dat is achter gelaten in het park, ze kunnen op de hulp van de Dierenbescherming rekenen.

Daarnaast lobbyt de Dierenbescherming voor strengere wetgeving om het dierenwelzijn in Nederland te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan het houdverbod. Een verbod dat ervoor zorgt dat dierenmishandelaars niet nog een keer een dier mogen aanschaffen.

Ook kom je de Dierenbescherming tegen in de supermarkt. Dankzij het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming, dat je vindt op vlees en zuivel, hebben miljoenen dieren in de vee-industrie meer ruimte, daglicht en uitdaging.