Een succesvolle actie voor KiKa

Algemeen
De kinderen boekten met hun actie een mooi resultaat.
De kinderen boekten met hun actie een mooi resultaat. ((Foto: aangeleverd))

LANDSMEER - Vijf basisschoolkinderen van St. Augustinus wilden graag een inzamelactie organiseren voor een goed doel. Na enig overleg werd er voor KiKa gekozen.

Het idee om posters te tekenen en die te verkopen bleek een succes. Op de prachtige tekeningen schreven ze zelf de tekst: ‘Wij komen geld ophalen voor een goed doel. Voor KiKa kindjes met kanker. En wij willen ze helpen zodat ze medicijnen kunnen maken. Dus als u wilt kunt u helpen.’ 

De bedoeling van hun actie was hierdoor voor de kopers van het zelfgemaakte werk overduidelijk. Het enthousiasme sloeg over op nog twee kinderen van hun school die ook aanhaakten. De kinderen organiseerden alles zonder enige verdere hulp en kozen ook zelf hun adressen uit om de posters aan de man te brengen.

Het resultaat mocht er zijn. Maar liefst € 85,00 euro werd er opgehaald en de kinderen kregen voor hun geweldige inzet van KiKa een origineel bedankcertificaat.

Kinderen die aan mee deden zijn: Aelin Hulskamp (groep 7), Julia Dokoetchaeva (groep 7), Carmen Kuizenga (groep 7), Sofia Dokoetchaeva (groep 5), Maartje Rijbering (groep 6), Rive van der Haak (groep 5) en Marit Koster (groep 5).