Lions verwikkeld in thriller tegen Dozy Den Helder

Algemeen
Denise Bloemkolk namens de Lions in actie.
Denise Bloemkolk namens de Lions in actie. (Foto: Jasmijn de Wit)

LANDSMEER - Na een knappe winst in het pittoreske Tubbergen vorige week, met een uitgedunde selectie, stond voor de Lions Dames 1 afgelopen woensdag de topper tegen Dozy Den Helder op de agenda. De Landsmeerse ploeg is fysiek dik in orde door het harde werken in het voorseizoen, maar toch kwam deze match-up net even te vroeg. Eindstand: 63-66.

Het was op papier een uitdagende wedstrijd. Beide teams hebben een mix van ervaring en jonge speelsters. Ook de jongelingen kwamen aan speeltijd toe.

Het eerste kwart was aftasten. Dozy zocht het in het lengtevoordeel en de de 1-on-1 onder het bord, Landsmeer koos meer voor de omschakeling en het schot van buiten. Dozy nam eerst wat afstand, maar Charly hield Landsmeer in het spoor van met 10 punten in dit kwart. Met een stand van 17-18 startte het tweede kwart.

Dozy als een dieseltje

Daar waar Landsmeer meer en meer moeite kreeg met scoren, ging Dozy als een soort dieseltje langzaam door, en nam geleidelijk aan afstand. Met speelsters als Sarah Cunnen en de al genoemde Treffers heeft Dozy een paar troeven in handen. Geslepen, geduldig, en een actie kunnen maken als dat gevraagd wordt, dat kenmerkt de speelstijl van deze beide dames. Cunnen speelt bijna altijd een solide wedstrijd, niet opvallend, maar op het einde van de wedstrijd altijd dik in de punten.

Lions daarentegen haperde het grootste gedeelte van de wedstrijd. De schade werd nog enigszins beperkt door een actieve en alerte Kim aan, die in de laatste halve minuut nog 4 punten (steals + layup) wist af te knabbelen van de achterstand. Stand 29-35, en gelukkig weer aangehaakt.

Echt averij

In het derde bedrijf liep Lions echt averij op: slechts 4 punten tegen 14 van Dozy. Het werd 33-49. Een fors gat.

Lions kwam in het vierde kwart erg goed uit de startblokken. Kim en Charly pakten door en scoorden er op los. Tanya ging voorop in de strijd. Ook de thuis debuterende ‘center’ Julia Bakker scoorde 4 punten in deze fase. Zo kwamen de Lions -dames 7 minuten voor tijd op 54-55.

Thriller tot aan de laatste seconden

De spanning was terug, en wat het moest zijn, werd het ook. Een thriller tot aan de laatste seconden. Landsmeer wist het net niet te draaien en de bovenliggende partij te worden, en Dozy speelde de wedstrijd uiteindelijk geraffineerd uit. De eindstand wordt 63-66.

Als je na afloop naar de scores kijkt zie je bij Dozy de drie centers/powerforwards in de dubbele cijfers, en van Veen als pointguard ook. Bij Landsmeer zijn het de ervaren speelsters als Charly (23), Kim (16) en Tanya (12) die scorend aanwezig zijn.