Praat mee over 17 extra windmolens in Amsterdam

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

LANDSMEER - Er komen in de toekomst 17 extra windmolens bij in de hoofdstad. Geschikte locaties zijn onder andere aangewezen bij de Noorder IJplas en verspreid langs de smalle strook ten Noorden van Ring A10 Noord. Amsterdam nodigt ook inwoners van buurgemeenten Landsmeer, Oostzaan en Zaanstad uit om mee te praten en te denken over locaties waar het mogelijk is windenergie op te wekken. Hiervoor staan twee online bijeenkomsten gepland.

Interactieve avondsessie

Op 12 november kunnen belangstellenden tijdens een interactieve avondsessie meepraten over de smalle strook ten Noorden Ring A10. Er is beperkt plek, dus snel inschrijven is verstandig. Dat kan via de website van gemeente Amsterdam: https://www.amsterdam.nl/nieuws/nieuwsoverzicht/windmolen-buurt/.

Bespreking participatieplan

Op 17 november van 19.00 tot 20.30 uur verzorgen initiatiefnemers voor windenergie bij de Noorder IJplas, burgerenergiecoöperatie Amsterdam Wind en bedrijvencoöperatie NDSM Energie een online bijeenkomst over Windenergie bij de Noorder IJplas. Iedereen die dat wil kan meedoen aan het initiatief door mee te praten, mede-eigenaar of investeerder te worden of door op de hoogte te blijven. Tijdens de bijeenkomst wordt het participatieplan besproken en reageren omwonenden op de aanpak voor informatievoorziening en betrokkenheid. Aanmelden kan via https://amsterdam-wind.nl/meepraten-op-17-november/

Stap voor stap naar duurzame energie

De bijeenkomsten zijn onderdeel van de Regionale Energie Strategie (RES). Hierin komt alle informatie te staan over grootschalige duurzame energie-opwek, bijvoorbeeld door windmolens. Het streven is om stap voor stap over te gaan van fossiele brandstoffen naar duurzame energie. Dit is afgesproken in het Klimaatakkoord. Meer informatie is te vinden op www.energieregionhz.nl.