Intieme kerstshow in Het Zonnehuis

Algemeen
Evert de Vries, Rosa Mee, Bert Stoots, Rob van de Meeberg.
Evert de Vries, Rosa Mee, Bert Stoots, Rob van de Meeberg. (Foto: @Nederlied)

TUINDORP OOSTZAAN - Al sinds jaar en dag staat er een kerstshow in Theater Het Zonnehuis. Corona dreigde roet in het eten te gooien, want Stichting Nederlied moest de geplande grote productie annuleren. Echter, een acteur, zanger(es) of muzikant wil optreden. Daarom heeft de stichting in samenwerking met Stadsherstel Amsterdam, beheerder van Het Zonnehuis, toch nog een juweeltje van een kerstproductie tot stand gebracht. Een intieme voorstelling van ruim een uur, voor maximaal 30 mensen: ‘Een kleine maar fijne Kerst!; ‘Waar gaan we in het nieuwe jaar naartoe?’

Met een muzikaal theaterprogramma op weg naar Kerst. Met de rasartiesten Rob van de Meeberg, Rosa Mee en Evert de Vries. Muzikaal leider en pianist Bert Stoots. Zij brengen in deze speciale kerstvoorstelling een muzikale collage, verpakt in een ode aan grote fenomenen uit de amusement- en kleinkunstwereld. Van Wim Kan, Leo Fuld, Johnny Jordaan, Jaap van de Merwe, Edith Piaf, Billy Holliday en Simon Carmiggelt tot en met Ramses Shaffy.

Nostalgie niet geschuwd, corona niet ontkend

In deze intieme kerstshow wordt de nostalgie niet geschuwd en corona niet ontkend. Om toch nog in deze rare tijd van afstand, angst en wantrouwen op de gepaste anderhalve meter even heel dicht bij elkaar te zijn om samen een vredevol en vooral liefdevolle uurtje van hoop en ontspanning te beleven.

Simon Carmiggelt

Rob van de Meeberg is zanger, cabaretier en acteur (onder andere in ‘Het Geheime Dagboek van Meneer Groen’). Maakte voorstellingen over Johnny Jordaan, Simon Carmiggelt, Wim Kan en Jacques Brel. Is winnaar van de belangrijke John Kraaijkamp musical award.

‘Flikken Maastricht’

Rosa Mee is zangeres, actrice en celliste. Studeerde aan de Arnhemse Toneelschool. Speelde onder andere bij het Nationale Toneel, de Toneelmakerij, Suburbia en Kikproducties en in tv-series als ‘Flikken Maastricht’ en ‘Levenslied’.

Oprichter Amsterdams Kleinkunst Festival

Evert de Vries is cabaretier, zanger, regisseur en directeur Paul van Vliet Academie. Is geridderd voor zijn bijdragen aan de Nederlandse kleinkunst. Oprichter Amsterdams Kleinkunst Festival, bedenker van het ‘Concours om de Wim Sonneveldprijs’ en de Annie M.G. Schmidtprijs.

Bert Stoots is pianist, arrangeur en componist. Daarnaast is hij orkestleider bij vele musicals, theaterprogramma’s en bij de televisie.

De voorstelling is te zien op zaterdag 19 t/m zondag 27 december 2020 in Theater Het Zonnehuis, Zonneplein 30. Reserveren: www.nederlied.nl.