Coronaproof oud en nieuw: oliebollen, 2020-quiz en meer

Algemeen
Rodi wenst u een fijne jaarwisseling en een gezond 2021!
Rodi wenst u een fijne jaarwisseling en een gezond 2021! (Foto: Karolina Grabowska - Pexels)

LANDSMEER - Saai. Dat is misschien het woord dat in je opkomt als je aan oud en nieuw in lockdowntijd denkt. Fout! Met deze tips maak je er alsnog een onvergetelijke jaarwisseling van.

Nu we opnieuw zoveel mogelijk binnen moeten blijven én er ook nog een landelijk vuurwerkverbod geldt, lijkt oud en nieuw 2020 een avond als alle andere te worden. Daarom een overzicht van wat nog wel kan en mag, en waarmee je hopelijk 2021 alsnog met een topavond kunt inluiden.

1. De Grote 2020 Quiz

Kolonisten van Catan of 30 Seconds? Dat kennen we nou wel. Organiseer om het jaar positief af te sluiten een 2020-quiz met leuke weetjes over het afgelopen jaar. Uiteraard zijn coronafeitjes niet toegestaan!

2. Cabaretmarathon

Youp van ‘t Hek is niet de enige cabaretier die we rond de jaarwisseling op tv kunnen aanschouwen. Ook zendt RTL4 Martijn Konings show ‘Koning van de Dieren’ uit (30 december) en kun je je lol op met de Oudejaarsconference van Guido Weijers (31 december). En ook Videoland en Netflix staan vol met voorstellingen van bekende komieken. Dat wordt een hele avond lachen, gieren en brullen!

Tekst gaat verder onder de foto

oliebollen haarlem

3. Oliebollen: sharing is caring

Misschien bak je normaal gesproken wel oliebollen en appelflappen voor al je vrienden en familieleden? Bak dit jaar dan gewoon dezelfde voorraad, maar deel wat je over hebt (aangezien je weinig visite zult krijgen) met je buren! Dat is nog eens een warm begin van het nieuwe jaar.

4. Gelukkig nieuwjaar-video

Tot slot: laat je kinderen een video opnemen (via TikTok bijvoorbeeld, of Instagram Stories zodat je er nog leuke versiersels aan kunt toevoegen) en verstuur deze om 00.00 uur naar vrienden en familie. Of deel ‘m natuurlijk via je socials. Maak er eventueel een wedstrijd van: wie maakt het meest originele filmpje?

Alle officiele informatie over het vieren van een coronaproof oud en nieuw vind je op de site van de Rijksoverheid.

Namens heel Rodi Media: een fijne - veilige - jaarwisseling gewenst! Op naar een gezond 2021.