Cursus Algemene Muzikale Vorming bij Amicitia

Algemeen
Speelse kennismaking met muziek
Speelse kennismaking met muziek ((Foto: Johan Vet))

LANDSMEER - Als de coronamaatregelen het toelaten start muziekvereniging Amicitia op maandag 18 januari met een nieuwe cursus Algemene Muzikale Vorming. Laat je kind ook op een speelse manier kennismaken met muziek en schrijf in voor de reeks van 10 lessen in het Dorpshuis van Landsmeer. 

Op jonge leeftijd al samen zingen, muziek maken en gevoel voor ritme en melodie ontwikkelen is niet alleen heel leuk, maar ook heel belangrijk. Muzikaal onderwijs heeft namelijk een aantoonbaar positieve invloed op leerprestaties en de sociale en emotionele ontwikkeling van kinderen. De cursus AMV van Amicitia biedt daarbij een goede voorbereiding voor het volgen van muzieklessen op een instrument. 

Muziekles voor kinderen tussen 4 en 7 jaar

Er zijn drie verschillende groepen. AMV 1 is bedoeld voor kinderen van 4 en 5 jaar. Tijdens klassikale lessen maken de kinderen kennis met de basisbegrippen van de muziek: melodieën, ritmes en maatsoorten, door middel van zingen, klappen, luisteren en spelen. AMV 2 is qua doelstelling vergelijkbaar met AMV 1 maar aangepast aan de interesses van kinderen in de leeftijd van 5 en 6 jaar. AMV 3 is gericht op de leeftijdsgroep van 6 en 7 jaar. 

Tijdens deze cursus wordt gebruik gemaakt van blokfluiten om kinderen de beginselen van het notenschrift bij te brengen en ook echt samen muziek te maken. De lessen (45 minuten per les) worden verzorgd door Charlotte Oord. AMV 3 is inmiddels vol maar in groep 1 en 2 zijn nog plaatsen vrij. 

Aanmelden vóór 15 januari

De kosten voor de cursus bedragen € 60,- voor 10 lessen (inclusief uitreiking certificaat). Inschrijven vóór 15 januari via het aanmeldformulier op www.amicitialandsmeer.nl of mail naar opleiding@amicitialandsmeer.nl. De cursus start als de coronamaatregelen het toelaten op maandag 18 januari of op de maandag zodra het kan (als de lagere scholen weer open zijn voor klassikale lessen).