Vernieuwde lesruimte Amicitia

Algemeen
De lessen worden nu gegeven in een moderne ruimte.
De lessen worden nu gegeven in een moderne ruimte. (Foto: Aangeleverd)

LANDSMEER - Amicitia heeft de tweede lockdownperiode goed benut: de lesruimte in het Dorpsgebouw van Landsmeer is verbouwd en helemaal aangepast aan de eisen van deze tijd. Als je nu de lesruimte binnenkomt, krijg je het idee alsof je in het Concertgebouw staat.

“‘Het was hoog tijd voor een aanpassing’”. vertelt voorzitter Petra Mager. “De inrichting was niet meer van deze tijd, daardoor had de ruimte een wat oubollige uitstraling. Er lag vloerbedekking en er stond overal wel wat. Veel instrumenten, stoelen, kastjes, boxen op standaards – en dat allemaal in die relatief kleine ruimte. Het was gewoon hoog tijd dat we de boel gingen opfrissen.” 

Samen met het bestuur van het Dorpshuis en Jolanda Leguijt Hibma van de Interieurstudio werden er plannen gemaakt. De wens was om de ruimte in het geheel lichter en inspirerender te maken. “We wilden dat onze docenten en leerlingen het er ook echt leuk zouden vinden.”

Op het podium

In de kerstvakantie zijn de werkzaamheden gestart. Dirigent Pierre stroopte eigenhandig de mouwen op om de muren van een lichte kleur te voorzien. Voormalig dirigent Luc Mager maakte nieuwe meubels. De vloerbedekking is vervangen door laminaat. En het mooist van alles: op de schuifdeuren van de kamerbrede kast is een prachtige afbeelding van het concertgebouwpodium aangebracht. Voor de beide zijmuren hangen veloursrode gordijnen om het geluid te dempen. “Het lijkt nu net of je op het podium van het Concertgebouw in Amsterdam staat te spelen”, lacht Petra.

Muziekles: juist nu

De lessen zijn in de week van 18 januari na een korte break wegens de coronamaatregelen weer opgestart. “Juist in deze coronatijd is het fijn om muziek te maken”’, stelt Petra. “Er is heel veel dat niet kan, dus dan is het leuk als je ter afwisseling wél lekker muziek kunt maken. We zijn dan ook blij dat de één-op-éénmuzieklessen nu met alle veiligheidsmaatregelen kunnen doorgaan. Dus droom je ervan om ooit te stralen op het podium van het Concertgebouw, zet dan nu de eerste stap en meld je aan voor muziekles bij Amicitia!”

Proeflessen

De docenten van Amicitia zijn afgestudeerd aan het conservatorium en geven les op instrumenten die voorkomen in het harmonieorkest. Dat zijn slagwerk, koperen blaasinstrumenten als trompet, hoorn en trombone en houten blaasinstrumenten zoals klarinet, saxofoon, hobo, fagot en dwarsfluit. Als kinderen een instrument willen bespelen, maar nog niet goed weten welk instrument of het eerst eens willen proberen, dan kan dat. Je kunt twee proeflessen volgen voor maar € 10,- op klarinet, hoorn, trombone, trompet en slagwerk. Je hoeft daarvoor geen eigen instrument te hebben; Amicitia geeft instrumenten in bruikleen.

Opgeven kan via het formulier op de site van de vereniging.