PvdA Landsmeer: ‘Vervanging kunstgrasvelden grote noodzaak voor voortbestaan IVV en SC Purmerland’

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

LANDSMEER - De PvdA pleit voor het vervangen van de kunstgrasvelden van IVV en SC Purmerland. Ze vindt dat noodzakelijk voor het voortbestaan van de clubs. Per amendement stelt de raadsfractie dat de gemeente als eigenaar en beheerder van voetbalkunstgrasvelden in Landsmeer en Purmerland verantwoordelijk is en blijft voor goede en goedgekeurde velden.

Fractievoorzitter Mark Jan Prins: “De gemeenteraad van Landsmeer besluit aanstaande donderdag over actualisatie van het zogenoemde Meerjaren Investeringsplan (MIP). Eén van gevolgen van de in november 2020 vastgestelde gemeentebegroting 2021 is een neerwaartse bijstelling van dat MIP op onderdelen. Een onderdeel is het laten vervallen van noodzakelijke investeringen voor vervanging van de kunstgrasvoetbalvelden te Landsmeer en te Purmerland.”

Prins wijst erop dat rond de duizend voetballers de kunstgrasvelden iedere week gebruiken voor hun trainingen en wedstrijden. “Het college heeft met de voetbalverenigingen nog geen oplossingen voor alternatieve financieringen gevonden en afgesproken. Zolang er nog geen oplossingen zijn, dient de gemeente die investeringen in het MIP te laten staan. Vervanging van de kunstgrasvelden is grote noodzaak voor het voortbestaan van de clubs.”

De PvdA geeft met het amendement aan dat vaststelling van de gemeentebegroting mèt bezuinigingen en taakstellingen, ook voor maatschappelijke voorzieningen, op subsidies en op onderhoud van openbare ruimte én ten aanzien van duurzaamheid grote negatieve gevolgen heeft voor de inwoners.