Burgemeester maakt kennis met Landsmeer

Algemeen
Een bezoek aan De Marsen.
Een bezoek aan De Marsen. (Foto: aangeleverd)

LANDSMEER - Zaterdag 5 juni 2021 stond voor de nieuwe burgemeester in het teken van een nadere kennismaking met de gemeente Landsmeer. Deze kennismaking was georganiseerd door de in de raad vertegenwoordigede politieke partijen. Voor iedere partij circa anderhalf uur om een deel van de gemeente al fietsend te verkennen. Een kort tijdbestek, dus lastig om te kiezen wat je als partij wilt laten zien.

GroenLinks koos voor een groene route via het sportpark met daarin een uitleg van Lidy Ridder namens het IVN Twiske. Zij vertelde over de recente herinrichting van het sportpark, over het bijzondere restje oer-Hollands landschap, het Ratteneiland en over het, nog officieel, te openen, insectenhotel.

Daarna volgde een bezoek aan zorgboerderij De Marsen waar de hulpboeren (over het algemeen jongeren met een indicatie Wet langdurige zorg) een enthousiaste rondleiding gaven langs de dieren, de moestuin en het scharrelerf. Een bloeiend bedrijf waar de hulpboeren zinvol werk (dagbesteding) hebben.

Bedrijfsleider Wouter Joop vertelde dat het helaas nog steeds een locatie is met een onzekere toekomst. Er zijn nog mooie plannen, waaronder de wens om jongeren te laten wonen op het terrein. Maar tussen droom en daad staan allerlei bezwaren. Wie weet dat onder leiding van de nieuwe burgemeester de onzekere toekomst een zekere uitkomst gaat worden?

Met deze uitspraak en met het overhandigen, door het IVN Twiske, van het boek ‘Twiske van maand van tot maand’ werd de kennismaking afgesloten.

Dec burgemeester ging niet met lege handen terug naar het gemeentehuis.
Een kijkje bij het insectenhotel.