KWF zoekt (digitale) collectanten in Landsmeer

Algemeen
In elke wijk in de gemeente Landsmeer zijn collectanten nodig.
In elke wijk in de gemeente Landsmeer zijn collectanten nodig. (Foto: Aangeleverd)

LANDSMEER - Het KWF-collecteteam in Landsmeer zoekt vrijwilligers die in de week van 5 september tot en met 11 september willen helpen met de jaarlijkse collecte, bijvoorbeeld als huis-aan-huiscollectant of wijkhoofd. Wel helpen maar liever niet langs de deuren? Collecteer dan in het winkelcentrum, of haal geld op via WhatsApp of Facebook. En het is natuurlijk ook mogelijk om mee te denken over het organiseren van nieuwe evenementen.

“Ook dit jaar is het heel belangrijk om geld op te halen voor kankeronderzoek en -zorg”, zegt Astrid Mulder, voorzitter van collecteteam Landsmeer. “Door de coronacrisis zijn er in 2020 zo’n vierduizend minder kankergevallen vastgesteld, maar dat betekent helaas niet dat er ook daadwerkelijk minder mensen kanker hebben gekregen. Naar verwachting lopen er duizenden mensen rond met onontdekte kanker. Voor die mensen is het belangrijk dat de zorg weer op volle sterkte komt. En omdat we vorig jaar vanwege corona niet langs de huizen konden gaan, willen we dit jaar juist weer op volle kracht collecteren. Daarvoor hebben we extra vrijwilligers nodig. Heb je eigen ideeën waarmee je wilt helpen om geld voor het KWF op te halen? Neem dan ook zeker contact op, wie weet kunnen we dit jaar wel een extra evenement organiseren.”

Mobiel collecteren

In de week van 5 tot en met 11 september gaan tachtigduizend collectanten in heel Nederland (indien nodig coronaproof) langs de deuren om geld op te halen. Naast contante donaties in de collectebus wordt er de laatste jaren ook steeds vaker digitaal gedoneerd. Dat houdt in dat mensen een QR-code scannen aan de deur, of geld overmaken via een donatielink in bijvoorbeeld WhatsApp. Astrid Mulder: “Door de coronacrisis heeft digitaal doneren echt een vlucht genomen. In 2019 werd er nog € 377.000 digitaal gedoneerd, vorig jaar was dit maar liefst € 1,5 miljoen. Ook dit jaar verwachten we weer veel online donaties. Hoe meer collectanten zich inzetten, hoe meer we ophalen!”

Collecteren kost je slechts twee tot drie uurtjes per jaar, in je eigen buurt. “En als je via je mobiel collecteert, kan het zelfs vanaf je luie stoel,” zegt Astrid.

Steeds beter behandelen

KWF financiert nu ruim zeshonderd onderzoeken. Hierdoor groeit de kennis over kanker elke dag. “We kunnen kanker steeds beter behandelen. Tegenwoordig overleeft gemiddeld 65% van de patiënten de eerste vijf jaar. Bij de oprichting van KWF was dit slechts 25%”, licht Astrid toe.

Meld je aan

Ook helpen om zoveel mogelijk geld op te halen, aan de deur of via je mobiel? Meld je aan bij Astrid Mulder via kwf.landsmeer@gmail.com. Er zijn collectanten nodig in alle wijken in Landsmeer, Den Ilp en Purmerland.