Jeugd Oostzaan maakt zich op voor het huttenbouwen!

Algemeen
Hutten bouwen in Oostzaan.
Hutten bouwen in Oostzaan. ((Foto: aangeleverd))

OOSTZAAN - Na een jaartje hebben moeten wachten is het deze maand weer zo ver. De jeugd in Oostzaan kan zijn geluk niet op dat het huttenbouwen dit jaar door mag gaan. Net even anders, dat dan weer weg. Maar iedereen maakt zich op voor drie dagen vol met pallets, spijkers en hamers. Geen kampvuur en overnachting maar als afsluiter waarschijnlijk een bonte avond om deze altijd gezellige dagen af te sluiten.

Het huttenbouwen in dit jaar van 16 tot en met 19 augustus. Maandag, dinsdag en woensdag is iedereen tussen 10.00 en 16.00 uur welkom om de hutten op te bouwen en de donderdag is voor het afbouwen van de hutten. Lonneke, beroepskracht van Jong Oostzaan, die dit jaar, met een groep vrijwilligers de organisatie op zich neemt “Het is voor mij de tweede keer dat ik het huttenbouwen organiseer en we verwachten net als twee jaar geleden ongeveer 80 bezoekers. De kinderen voor wie wij het organiseren zijn tussen de 8 en 12 jaar oud, maar daarnaast hebben we ook ontzettend veel vrijwilligers rondlopen.”

Op de laatste dag komt net als voorgaande jaren de burgemeester langs om de hutten te keuren. Wie er met de burgemeester mee komt houden we nog even spannend, maar het doet zeker niet ten onder van de voorgaande jaren. Onderstaand het programma:

Maandag 16 augustus

8.00 – 10.00 uur: Inschrijven en betalen van de borg.

10.00 - 16.00 uur: Hutten bouwen

Dinsdag 17 augustus 

10.00 - 16.00 uur: Hutten bouwen en vlaggen maken

Woensdag 18 augustus

10.00 - 16.00 uur: Hutten bouwen 

13.00 - 16.00: Sport en spel in de middag inclusief, buikglijbaan, sumoworstelen en rodeostier rijden. 

19.00 - Bonte avond

Donderdag 19 augustus

10.00 - 16.00 uur: Afbreken hutten en hout stapelen op aangewezen plek. 

Pallets over? Breng ze langs!

Het bouwen van de hutten wordt gedaan met pallets, en daar heb je er nooit genoeg van. Lonneke “Iedereen die pallets over heeft mag deze bij de ijsclub af komen leveren, wij kunnen ze goed gebruiken.” 

Jong Oostzaan organiseert veel bij de ijsclub, een eigen plek hebben ze niet. De ijsclub is een beetje hun onderkomen. Voor feesten en grote activiteiten mogen zij altijd dankbaar gebruik maken van de locatie bij de ijsclub. 

Algemene informatie

Zoals altijd is de locatie gelegen bij IJsclub Centrum, Twiskeweg 97, 1511 BX Oostzaan. Deze drie daagse activiteit kost 25 euro voor de huttenbouw. Daarbij komt 15 euro borg welke je terug krijgt wanneer je als ouder / begeleider helpt met opruimen. Lonneke “Aangezien we met de pallets dit jaar geen mooi groot kampvuur mogen maken moet alles straks weer uit elkaar gehaald worden. (moet het naar de stort gebracht worden?)”

De borg dient bij op de maandag, bij aanvang van de huttenbouw contant te worden voldaan. De borg wordt gevraagd om er zeker van te zijn dat het de ijsclub schoon wordt achtergelaten. Om de borg terug te krijgen is het van belang dat het gehele terrein is opgeruimd.

Op eigen risico

Het bouwen van de hutten is niet geheel risico vrij. De organisatie ziet toe op de veiligheid van de kinderen. Jongeren van Oostzaan zullen samen met een aantal oudere vrijwilligers de kinderen ondersteunen bij hun bouwwerkzaamheden. Tijdens de huttenbouw zijn er twee gediplomeerde EHBO’ers aanwezig. Dichte schoenen zijn verplicht!

Aanmelden

Aanmelden kan op de website van JongOostzaan www.jongoostzaan.nl.