Jubileumconcerten Amicitia 130 jaar

Algemeen
Luc Mager (tubaïst, voormalig dirigent en 60 jaar lid van Amicitia) en Lisa Ruijsenberg (trompettist, begeleider jeugd en lid commissie 130 jaar Amicitia).
Luc Mager (tubaïst, voormalig dirigent en 60 jaar lid van Amicitia) en Lisa Ruijsenberg (trompettist, begeleider jeugd en lid commissie 130 jaar Amicitia). (Foto: Johan Vet)

LANDSMEER - Muziekvereniging Amicitia Landsmeer bestaat 130 jaar. Dat moet – en kan gelukkig – gevierd worden! Op 2 en 3 oktober geeft Amicitia daarom drie jubileumconcerten in een circustent op het Raadhuisplein.

Een circustent? Gaat Amicitia dan circusmuziek maken? “Nee hoor”, lacht Pierre Volders, dirigent van Amicitia. “Alhoewel: één stuk dat we spelen gaat wel over het circus. Maar de reden dat we voor een circustent hebben gekozen, is dat het in deze tijd een prima concertlocatie is. Er is voldoende ruimte voor ongeveer 150 man publiek per concert. Tegelijkertijd hangt er een intieme sfeer.” 

Bij de concerten vertelt het harmonieorkest samen met theaterartiest en zangeres Leanne Lena het verhaal van 130 jaar Amicitia, in beeld, toneel en muziek. “Het wordt een muzikale happening!”, vertelt Pierre enthousiast. ‘We beginnen met een vrolijke mars – dat is een favoriet van mij – en daarna spelen we heel verschillende stukken. Herkenbare popsongs, maar ook bekende klassiekers en temperamentvolle swing. Ik denk dat de mensen heel vrolijk weer de tent uitgaan.”

Feestjes moet je vieren

Voor een deel van het publiek zal het sinds lange tijd het eerste concert zijn. Amicitia heeft lang getwijfeld: zou het kunnen, een concert in het najaar om de 130ste verjaardag van de vereniging te vieren? Een vierde coronagolf leek even roet in het eten te gooien. Maar nu lijken alle seinen op groen te staan. “We gaan het dus gewoon doen!”, stelt Petra Mager, voorzitter van Amicitia. “We kijken er allemaal enorm naar uit. Anderhalf jaar lang hebben we nauwelijks kunnen repeteren. Concerten konden we natuurlijk helemaal niet geven. Maar als het kán, en het kan nu gelukkig weer, moet je feestjes vieren. En het 130-jarig bestaan is natuurlijk alle reden voor een feest!”

Feestelijk is ook het jubileummagazine dat deze week bij alle Landsmeerse huishoudens op de deurmat valt. Onder andere worden daarin de hoogtepunten van 130 jaar Amicita uitgelicht en vertellen leden waarom ze het een feest vinden om lid te zijn van de muziekvereniging. 

Online kaartverkoop

De jubileumconcerten vinden plaats op zaterdag 2 oktober van 16.00 tot 17.30 uur, zaterdag 2 oktober van 20.15 tot 21.45 uur en op zondag 3 oktober 14.00 tot 15.30 uur. Tip: neem een kussentje mee om op te zitten! De online kaartverkoop start maandag 13 september om 19.00 uur. Toegang is alleen mogelijk met een vaccinatiebewijs (CoronaCheck), een herstelbewijs van corona (minimaal 11 dagen, maximaal 180 dagen oud) of een negatief testbewijs (minder dan 24 uur voor aanvang concert). 

Mogelijk zijn de coronamaatregelen op 1 oktober anders. Kijk daarom vlak van tevoren op de website of de sociale media van Amicitia.