Vijf lichte zondagconcerten in Landsmeer

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

LANDSMEER - Na een ‘donkere periode’ overschaduwd door corona-maatregelen verzorgt de Stichting Zondagconcerten Landsmeer in het komende seizoen maar liefst vijf lichte concerten in Dorpshuis Het Wapen van Landsmeer, met meteen op 17 oktober een wereldpremière. 

Het programma:

17 oktober 2021: Het Koninklijk Concertgebouw Orkest met Marleen Asberg (viool), Anne de Vey Mestdagh (viool), Roland Krämer (altviool) en Daniël Esser (cello) spelen J. Haydn, L. Núñes, Shostakovich en Brahms. Het stuk van Núñes is een wereldpremière. 

12 december 2021: Kersten McCall (fluit), Teresa Costa (fluit) en Kamelia Miladinova (piano) spelen een gevarieerd programma met onder andere werken van Schubert en een eigen werk van Kersten.  

13 februari 2022: Het Scarbo-pianocollectief bestaat uit een groot aantal Nederlandse top-pianisten. Zij zullen werken ten gehore brengen van grote componisten die les hebben gehad of geïnspireerd zijn door Nadia Boulanger, onder wier Bernstein, Copland, Piazolla, Quincy Jones en nog vele anderen. 

20 maart 2022: Ramon van Engelhoven speelt pianowerken van Debussy, Wagner, Liszt en Chopin. 

22 april 2022: Het Osiris Trio bestaat uit de topmusici Peter Brunt (viool), Larissa Groeneveld (cello) en Ellen Korver (piano). Het programma wordt later bekend gemaakt, maar het zal in ieder geval verrassend zijn. Kaarten voor het concert van het Osiris Trio dat vorig jaar helaas niet door kon gaan, zijn uiteraard nog geldig. 

Op dit moment is het nog onzeker hoe de concerten mogen worden georganiseerd; dat hangt af van de maatregelen over corona die op de dag van het concert gelden. Het is daarom nog niet duidelijk hoeveel kaarten er beschikbaar zullen zijn, dus bestel kaarten zodra het bericht wordt verspreid dat de kaartverkoop begint. De kaartverkoop loopt via Bruna boekhandel, aan de zaal of via reservering.