Vrijwillige natuurgids gezocht voor vaarexcursies in het Ilperveld

Algemeen
Per boot door het Ilperveld.
Per boot door het Ilperveld. (Foto: Klaas Ros)

LANDSMEER - Landschap Noord-Holland zoekt een vrijwilliger om als natuurgids te fungeren tijdens vaarexcursies in het Ilperveld.

Met ongeveer 80 bevlogen medewerkers en meer dan 7.000 vrijwilligers beschermt deze organisatie natuur en landschap in Noord-Holland. Een van de grootste natuurgebieden die ze beheert is het Ilperveld in Landsmeer. Het is een belangrijk Natura 2000-gebied en heeft belangrijke waarde en verantwoordelijkheden voor veel moerasvogels. Een groep vrijwilligers verzorgt voornamelijk in het weekend vaarexcursies in het Ilperveld. Als gids werk je nauw samen met de schipper.

De gids begeleidt gedurende april tot eind september één keer per maand excursies met de boot. Hij brengt zijn kennis van het gebied, veenweide en weidevogels over aan de deelnemers van de excursie. In de periode daarbuiten worden minder excursies gegeven. 

Gezocht wordt iemand die affiniteit heeft met de natuur en het leuk vindt om algemene natuurkennis en (bij voorkeur) specialistische kennis van het gebied, veenweide en weidevogels over te brengen op anderen. Of je bent bereid hierover te leren. Bezoekerscentrum Ilperveld ligt aan de Kanaaldijk in Landsmeer. Omdat het lastig is deze plek met openbaar vervoer te bereiken, is eigen vervoer een voorwaarde.

Heb je belangstelling of wil je nadere informatie? Stuur dan een e-mail met motivatie en je naam, adres en telefoonnummer naar bzc.ilperveld@gmail.com; contactpersoon is Ger Holman.