André La Fontaine treedt terug als raadslid van Positief Landsmeer

Algemeen

LANDSMEER - André La Fontaine heeft schriftelijk zijn ontslag aangeboden als raadslid van Positief Landsmeer. Hij treedt terug als raadslid per 1 november 2021.

Zijn besluit om terug te treden als raadslid van Positief Landsmeer volgt naar aanleiding van de beroepszaak over de bestuurlijke toekomst van Landsmeer, die hij als gemachtigde van een groep mensen tegen de gemeente(raad) van Landsmeer heeft aangespannen, wat in strijd is met gemeentewet artikel 15. Dit artikel verbiedt het raadsleden om als gemachtigde in geschillen werkzaam te zijn ten behoeve van de wederpartij van de gemeente of het gemeentebestuur waar zij zelf lid van zijn. 

De afgelopen weken heeft burgemeester Léon de Lange de La Fontaine uitgebreid gesproken over de kwestie en hij respecteert het besluit hij heeft genomen. Dit neemt niet weg dat zijn bevlogenheid en passie in de gemeenteraad van Landsmeer gemist zullen worden. La Fontaine heeft zich in zijn lange politieke carrière een voorvechter voor de lokale democratie getoond en heeft als volksvertegenwoordiger ruim dertig jaar veel betekend voor de gemeente Landsmeer en haar inwoners. Burgemeester De Lange dankt hem voor zijn tomeloze en creatieve inzet. Tijdens de raadsvergadering van 28 oktober a.s. wordt afscheid van La Fontaine genomen.