Hoe verstuur je een pakketje?

Algemeen
Hoe verstuur je een pakketje.
Hoe verstuur je een pakketje. (Foto: aangeleverd)

Het versturen van een pakketje is niet iets wat we elke dag doen. Althans, velen van ons niet. Toch kan er een moment ontstaan waarop jij ineens het één en ander moet verzenden en dat is het toch wel zo handig dat je ongeveer weet wat je moet doen en vooral weet wat je te wachten staat. Om je alvast een beetje voor te bereiden op dit moment, hebben we deze blog geschreven. Wij leggen je met alle plezier, haarfijn uit wat jij moet weten om succesvol een pakketje te verzenden. Lees vooral gauw verder en bereid je voor op een tochtje naar het postkantoor!

Online

Het hele verzendproces van jouw pakketje start uiteraard online. Het internet is dé plek om een zogeheten verzendlabel aan te schaffen. Een verzendlabel is een barcode die door de medewerker van het pakketpunt gescand wordt. Dit label geeft onder andere de adresgegevens van de afzender aan, maar uiteraard ook de gegevens van de ontvanger van jouw pakketje. Door dit verzendlabel is het onder andere mogelijk om jouw pakketje op elk moment van de dag te traceren. Ideaal voor beide partijen om precies te weten wanneer jouw pakketje aankomt. Het aanschaffen van een verzendlabel is echter geen hogere wiskunde en spreekt wel redelijk voor zich. Volg de stappen die de websites aangeven en schaf jouw verzendlabel in enkele minuten aan.

De verpakking

Uiteraard moet je er tussendoor even op letten dat jouw pakketje goed verpakt wordt. Je moet mogelijke schade voorkomen en daarom is het gebruik van een kartonnen doos en stevige tape te allen tijde aan te raden. Denk hier goed om!

Geef je pakketje af!

Het is gelukt: jouw pakketje kan worden verzonden. Zoek een pakketpunt bij jou in de buurt en laat de medewerker jouw verzendlabel scannen. Je laat vervolgens aan de ontvanger van jouw pakket weten dat de afgifte gelukt is en via welke link hij of zij het pakketje kan volgen. Zo moeilijk is een pakketje verzenden dus nog niet hè?

(Dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van Rodi Media)