Nieuw bij IVN Twiske: Twiskespeurders 9+

Algemeen
Smienten
Smienten (Foto: pvoort)

LANDSMEER - IVN Twiske Natuureducatie start met een speciale groep Twiskespeurders van negen jaar en ouder. Net als de al actieve jongere groep gaat ook deze op zondagmiddagen van 13.00 tot 15.00 uur de natuur van Het Twiske ontdekken, maar dan met moeilijker onderwerpen. Er zal ook aandacht zijn voor achtergrondinformatie over een thema.

De eerste bijeenkomst voor deze nieuw groep is op 6 februari. Het thema: Wintervogels spotten. Het is bedoeld voor alle kinderen van negen jaar en ouder én jongeren die vogels helemaal te gek vinden. Die met een echte vogelaar op stap willen. Die willen weten waarom al die vogels zo graag in Het Twiske overwinteren. Die willen oefenen met verrekijker en telescoopkijker. Voor hen die meer willen ontdekken en horen over verenkleed, snavels, poten en andere vogeleigenschappen. En voor hen die dol zijn op het bijhouden van soortenlijsten.

Start bij zorgboerderij De Marsen, Pikpotweg 1. Opgeven vóór 4 februari bij Georgette via kinderactiviteiten@ivntwiske.nl. Kosten: € 2,- voor IVN-leden en € 3,- voor niet leden.
Eenmalig kan er voor € 1,00 een natuurmap aanschaft worden waarin alle informatie bewaard kan worden. Heb je een verrekijker? Neem die dan mee.  Maar je kunt er ook een gebruiken van IVN Twiske. Tip: doe warme kleding en handschoenen aan.