Activiteiten voor jonge kinderen in Bibliotheek

Nieuws
Activiteiten in de Bibliotheek. (Foto: Els Broers)
Activiteiten in de Bibliotheek. (Foto: Els Broers) rodi.nl

LANDSMEER - Een taalrijke omgeving heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van jonge kinderen. Voorlezen vanaf de babyleeftijd stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verhoogt de concentratie. Maar ook met spelletjes, liedjes en beweging kun je spelenderwijs kinderen helpen een grotere woordenschat op te bouwen. In de maand december houdt de Bibliotheek met EigenWijsjes weer gezellige bijeenkomsten voor ouders en kinderen van 0 tot 6 jaar.
Alieke Keizer-Schaap is kindercoach, kinderyoga docent en zij organiseert theatervoorstellingen voor kinderen in Landsmeer. Alieke heeft samen met de Bibliotheek educatieve programma’s ontwikkeld voor twee leeftijdscategorieën. Baby&dreumes Soos voor de allerjongsten (0-2 jaar) en Prentenboek en yoga voor peuter, kleuters en wat ouder (3-6 jaar). Beide activiteiten vinden maandelijks plaats in de Bibliotheek aan de Calkoenstraat in Landsmeer en zijn vrij toegankelijk voor (groot)ouders en kinderen.
In december is op zaterdag 1 december de Baby en Dreumes Soos van 11.00 tot 12.00 uur. De iets oudere kindjes kunnen naar de Prentenboek en yoga deze zaterdag 15 december van 11.00 tot 12.00 uur. De Bibliotheek is gevestigd aan de Calkoenstraat 27 Landsmeer (bij het Dorpshuis). Ouders kunnen hun kinderen gratis aanmelden als lid van de Bibliotheek en van het boekjes uitzoeken een wekelijks ritueel maken. Tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis en hoeft ook geen te laat geld te worden betaald.