Loon Lions pakt de punten in Barendrecht

LANDSMEER - Een maand geleden in Landsmeer liep de eerste wedstrijd tegen 4Consult/Binnenland nog verkeerd af voor Loon Lions. Na een slecht derde kwart verloren de Landsmeerse vrouwen met 64-68. Het tegenbezoek aan Barendrecht had een vreugdevoller einde. Weer werd het 64-68, maar ditmaal keerden coach Thijs Volmer en zijn team met de winstpunten op zak huiswaarts.
De Lions zijn daardoor weer goed aangesloten bij de top. Ze staan op gelijke voet met Lekdetec en op twee punten afstand van koplopers Binnenland en Solar-systemen Grasshoppers. Met nog twee wedstrijden te gaan voor de winterstop tegen de hekkensluiters van de competitie ziet het er goed uit voor Loon Lions. Janine Guijt (16 punten), Fieke Ligthart (16) en Tanya Bröring (15) trokken aanvallend de kar voor de Lions. De wedstrijd was veertig minuten lang spannend. Binnenland komt op een 6-0 voorsprong dankzij onder meer twee scores van Eline Kasius, maar Loon Lions laat de thuisploeg niet verder weglopen. Het eerste kwart eindigt in een stand van 25-29.
De tweede periode is dan voor de Lions. In de vier minuten voor het rustsignaal scoort Janine Guijt 7 punten en zorgt ervoor dat haar team met een 25-29 voorsprong naar de kleedkamer gaat. In het derde kwart blijven beide teams aan elkaar gewaagd. Bij aanvang van de laatste periode leidt Binnenland met een minieme marge, 48-47. Het blijft vervolgens nagelbijten op de tribune. Janine Guijt trekt na vier minuten de stand gelijk, 54-54, maar Eline Kasius en Lisa van den Adel brengen Binnenland dan op 62-54. Met een marge van 8 punten lijkt het team uit Barendrecht dan op een zege af te stevenen, maar de Lions vechten zich terug. Met nog 18 seconden op de klok mikt Katie Bussey een driepunter binnen en brengt haar team weer aan de leiding: 64-65. Tanya Bröring maakt vervolgens het karwei af op de vrije-worplijn.