Tournesol
Tournesol (Foto: aangeleverd)

Duurzaamheidsles op OBS De Fuik

LANDSMEER - De leerlingen van de groepen 7 en 8 van OBS De Fuik in gemeente Landsmeer luisterden met volle belangstelling en knutselden er afgelopen woensdag flink op los. Dat gebeurt toch dagelijks zou je zeggen? Deze dag was het net even anders. Op verzoek van de gemeente kwam Omgevingsdienst IJmond een gastles geven over duurzaamheid en zonne-energie. 

De leerlingen kregen les over duurzame energie, de voordelen van zonnepanelen op de school en over energiebesparing. Na de presentatie hebben de leerlingen een tournesol. Deze kartonnen zonnebloem met zonnepaneeltje gaat draaien wanneer hij in het zonlicht staat. Op deze manier ervaren de leerlingen hoe gemakkelijk zonne-energie werkt. Zo leren de leerlingen al knutselend over de mogelijkheden van zonne-energie en verduurzaming. Het knutselen van de zonnebloem en het eindresultaat waren een absolute hit in deze klas. 
Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt in het collegeprogramma van de gemeente Landsmeer. De gemeente vindt het belangrijk om ook de jeugd te betrekken bij energiebesparing en bij het opwekken van duurzame energie, want de jeugd heeft de toekomst! Omgevingsdienst IJmond voert taken op het gebied van milieu en duurzaamheid uit voor de gemeente Landsmeer.

Meer berichten