Gemeente Landsmeer blij met aanleg glasvezelnetwerk

LANDSMEER - KPN gaat in Landsmeer een glasvezelnetwerk aanleggen. Dat is een onderdeel van de plannen van KPN om de komende drie jaar circa een miljoen huishoudens in Nederland van glasvezel te voorzien.

De gemeente is blij dat nu ook Landsmeer glasvezel krijgt. Vanaf 7 oktober starten de werkzaamheden in het dorp Landsmeer. KPN NetwerkNL legt straat voor straat het glasvezelnetwerk aan in onderstaand aansluitgebied en sluit de woningen kosteloos aan.

Datagebruik stijgt met 30%.

"In elk huishouden neemt het datagebruik sterk toe, aldus wethouder Richard Quakernaat. "We kijken digitale tv, gamen, luisteren muziek via internet en streamen filmpjes. Ook komen er steeds meer slimme apparaten bij. Ons datagebruik stijgt in Nederland elk jaar met zo'n 30%. Glasvezel kan die groei aan en daarmee is Landsmeer klaar voor alle mogelijkheden van het internet. Nu en in de toekomst. Eerder is het project aanleg glasvezel in het buitengebied van onze gemeente opgestart, daar komt nu ook de aanleg van glasvezel in het dorp Landsmeer bij. Dat is goed nieuws voor onze inwoners én ondernemers."

Informatiepunt

Inwoners kunnen voor alle vragen over de aanleg, planning en voordelen van glasvezel vanaf 11 oktober elke vrijdag van 12.00 tot 20.00 uur terecht in het glasvezelinformatiepunt aan het Marktplein, naast Van Dijk's Doe Het Zelf. Bewoners kunnen de postcodecheck op kpnnetwerk.nl doen en zich inschrijven voor updates over glasvezel om op de hoogte te blijven van de werkzaamheden.

Meer berichten