De Zoete Inval ontmoetingscentrum voor heel Landsmeer

LANDSMEER – Met De Zoete Inval heeft Landsmeer een laagdrempelige ontmoetingsplek waar iedereen kan aanschuiven: van kinderen tot ouderen, van klaverjasclub tot mensen die hun verjaardag willen vieren.

De naam is dinsdag onthuld, tegelijk met de officiële heropening van De Keern. De dorpsbewoners zijn op zaterdag 28 september – Burendag – welkom om een kijkje te nemen. Dan wordt er voor € 1,50 koffie met iets lekkers erbij geserveerd. "Wij hebben deze plek in samenwerking met de gemeente opgezet," vertelt Joke de Boer van De Zorgcirkel. "De Zoete Inval is onder meer bedoeld voor mensen met een lichte beperking. Die vallen nu een beetje buiten de boot. Zij kunnen hier met hun mantelzorger een kopje koffie drinken of blijven eten."

Voormalige zaal De Keern

De voormalige zaal van De Keern kwam na de verbouwing leeg te staan en is omgedoopt tot een frisse, moderne ruimte die uitnodigt om binnen te lopen. In het voorjaar kon men er al terecht, maar er ontbrak nog een naam. Ook was deze nieuwe plek nog niet bij iedereen bekend.

Eenzaamheid

Volgens Joke voorziet De Zoete Inval in een grote behoefte. Niet in de laatste plaats bij ouderen die kampen met eenzaamheid. Vooral daarom is de gemeente Landsmeer een belangrijke samenwerkingspartner; het bestrijden van eenzaamheid onder ouderen is een van haar speerpunten. De deuren van de nieuwe voorziening staan daarnaast wijd open voor andere doelgroepen en allerlei initiatieven en activiteiten. Joke: "We hebben een kinderhoekje, verhuren de zaal voor verjaardagen, bieden een lunch en driegangenmenu als diner en je kunt hier met een clubje komen klaverjassen. Er is veel mogelijk. We stemmen ons programma af met DCL-SamenMeer, het Dorpshuis en Wonen+. Zodat we niet op hetzelfde moment dezelfde activiteit houden. Dat zou jammer zijn. We betrekken ondernemers bij De Zoete Inval, willen nog een professionele horecamedewerker en vrijwilligers aantrekken en gaan kijken wat onder de dorpsbewoners de behoeften zijn. Ik zou zeggen: kom praten!" De Zoete Inval, Marktplein 12, is op woensdag tot en met vrijdag open van 10.00 tot 19.00 uur, de andere dagen van 10.00 tot 17.00 uur. Zie ook Facebookpagina @DeZoeteInvalLandsmeer.

Meer berichten