Zondagmiddagconcert met muziek van Beethoven en Schubert

LANDSMEER - Musici van het Koninklijk Concertgebouw Orkest komen op zondag 13 oktober naar Landsmeer met kamermuziek van twee grootse componisten, Beethoven en Schubert.

Van Beethoven wordt het Strijkkwartet nr. 10 in Es groot gespeeld voor vier strijkers. Het kreeg de bijnaam 'Harp' vanwege het pizzicato (tokkelen) op de viool in het eerste deel.

Het tweede stuk op het programma, het Strijkkwintet in C groot (D 956) van Schubert, heeft een wat meer ongebruikelijke bezetting. Het is een stuk voor vijf strijkers dat dankzij de twee cello's een fraaie sonore toon heeft. Dit is Schuberts laatste compositie en men lijkt er zijn naderende dood in te kunnen horen.

Allebei zijn het prachtige composities waarvoor een groot publiek warm kan lopen.

Bekende musici

Het concert wordt gegeven in het Dorpshuis. De uitvoerende musici zijn inmiddels bekend onder de Landsmeerse muziekliefhebbers: Marleen Asberg en Anna de Vey Mestdagh op viool, Roland Krämer op altiviool, en de cellisten Daniël Esser en Benedikt Enzler. Zij speelden dit jaar op het Prinsengrachtconcert en nu zijn ze te beluisteren in het Dorpshuis van Landsmeer.

Aanvang 14.00 uur, zaal open vanaf 13.30 uur. Reserveren per email: zondagconcerten.landsmeer@gmail.com. Kaartverkoop met uitsluitend contante betaling bij Bruna Landsmeer.

Voor meer informatie: www.zondagmiddagconcerten.nl.

Meer berichten