Kerkkoor Credo na 45 jaar opgeheven

Nieuws

LANDSMEER - De jubileumavond van kerkkoor Credo in het Kruispunt vanwege het 45-jarig bestaan van het Kerkkoor, dat in 1971 werd opgericht, stond niet alleen in het teken van het jubileum maar ook in het teken van afscheid nemen. Na 45 jaar houdt Credo op te bestaan. De gemiddelde leeftijd van de leden ligt rond de tachtig. “Het koor dat nog 39 zingende leden telt, kan jammer genoeg niet meer verder”, vertelt secretaresse Thea Zwier.
De penningmeester moest noodgedwongen om gezondheidsredenen stoppen na 35 jaar en dan is het heel lastig om binnen de eigen gelederen een nieuwe penningmeester te vinden. Er zijn onlangs ook nog een paar leden ook vanwege leeftijd en gezondheidsproblemen vertrokken en dan moet je wel concluderen dat het einde verhaal wordt. De koorleden zijn best verdrietig om het besluit dat hun voorzitter Jelte Feenstra met het bestuur en dirigent Jan Groenendaal hebben moeten nemen. “We voelen ons één grote familie, die op maandagavond altijd samen kwam om te repeteren in de Voorhof in Landsmeer en dat 42 jaar lang onder de bezielende leiding van Dick Vermeulen en de laatste drie jaar onder leiding van Jan Groenendaal.”

Moeilijk
Corrie Kuiper een van de trouwe koorleden heeft het heel moeilijk met de opheffing van Kerkkoor Credo. “Ik moest mijn koorkleding opzoeken, omdat we de kleding moeten inleveren en ik heb echt lopen huilen. We hebben als koor zoveel samen meegemaakt, mooie optredens gehad in binnen- en buitenland, in kerken, bejaardentehuizen, ziekenhuizen en nu is dat ineens over.” Voorzitter Feenstra geeft ook aan dat al die tijd, 45 jaar lang, mogen zingen van Gods liefde en trouw verbroedert en verbindt. “Kerkkoor Credo is niet mis”, hield hij de koorleden voor. De laatste optredens van Credo bestonden uit drie Kerstconcerten in Weesp, Alphen aan de Rijn en Aalsmeer. In Landsmeer vond in september vorig jaar in De Keern het laatste concert plaats en in Zaandam verzorgde Credo nog een Volkskerstzangavond.
De 93-jarige mevrouw Konradt die vanaf 1980 lid is, mevrouw Minie Diemoor-Leene, lid vanaf 1974, mevrouw Ten Brinke, lid vanaf 1986, en Thea Zwier, lid vanaf 1986, hebben een bijzondere tijd bij kerkkoor Credo gehad. Op de jubileumavond zingen en jubelen ze nog het lied: ‘Groot is uw trouw’ en ‘Zing en jubel met heel Uw hart voor de Heer.’ Tijdens een feestelijk buffet kon iedereen afscheid van elkaar nemen. Thea Zwier maakte namens het bestuur een prachtig fotoboek voor elk koorlid, een overzicht van 45 jaar Credo lief en leed.