Loon Lions verkleint kans op tweede plek

Katie Bussey.
Katie Bussey. (Foto: aangeleverd)

LANDSMEER - Loon Lions heeft zichzelf zaterdagavond in Den Helder geen dienst bewezen door met 79-63 te verliezen van concurrent Dozy Den Helder. De nog resterende thuiswedstrijd tegen koploper Solar-systemen Grasshoppers moet nu gewonnen worden om de tweede plaats te behouden. De eerste vier teams gaan door naar de play-offs.

Alle kanshebbers voor de play-offs hebben nu evenveel wedstrijden gespeeld. Er rest nog één wedstrijd. Solar-systemen Grasshoppers staat op de eerste plek met 32 punten. Loon Lions volgt met 22 punten. Dan komen 4Consult/Binnenland en Dozy Den Helder met elk 20 punten en Lekdetec met 18 punten. Bij Loon Lions scoorde Katie Bussey zaterdagavond 19 punten, Tany Bröring 14 en Kim Hartman 10. Bij Den Helder blonk Sarah Curran uit met 21 punten en 12 rebounds. De wedstrijd ging in de eerste helft grotendeels gelijk op, maar in de laatste minuten van het tweede kwart sloeg Den Helder een gaatje. De rust brak aan bij een stand van 38-30. In de derde periode liep de thuisploeg uit naar een voorsprong van 57-44. Aan dat verschil veranderde in het laatste kwart weinig meer. De thuiswedstrijd tegen Grasshoppers vindt plaats in het ICL, 23 maart om 19.30 uur.