Nederlandse beker voor Loon Lions.
Nederlandse beker voor Loon Lions. ((Foto: Tine Sierink))

Loon Lions wint Nederlandse beker

LANDSMEER - Het was een mooie bekerfinale van het vrouwenbasketball, zaterdagavond in Bemmel. Sporthal de Schaapskooi was helemaal afgeladen en gastvrouw Lekdetec was vast van plan in eigen huis de beker te pakken. Maar ook Loon Lions was tot op het bot gemotiveerd. Hoog tijd dat er weer eens een prijs gewonnen werd, vond men in Landsmeer. De laatste nationale beker werd in het seizoen 2012-2013 aan de collectie toegevoegd. En de laatste competitiewedstrijden waren niet om over naar huis te schrijven geweest.

Super geconcentreerd, bereid om alles te geven voor de winst

Gezien de matige vorm waarin de Lions de laatste weken verkeerden, waren de verwachtingen bij de Landsmeerse supporters niet enorm hooggespannen. Maar toen het echt nodig was, stond hun team er weer. Super geconcentreerd, bereid om alles te geven voor de winst. En ze wonnen, na een hard en boeiend gevecht. De zesde nationale beker in de geschiedenis van het Landsmeerse vrouwenbasketball. Het werd uiteindelijk 59-65, maar de ontknoping kwam pas in de laatste minuten. De Lions leverden een collectieve prestatie. De verdediging was goed georganiseerd, hyperactief en hard. Coach Thijs Volmer had een succesvol game plan uitgedokterd. De scores waren mooi verdeeld over het team, met vier speelsters in de dubbele cijfers. Tanya Bröring en Katie Bussey hadden beiden 16 punten, Fieke Ligthart 12 en Roos Hof 10.

Lekdetec begon met een 9-4 voorsprong, maar een Landsmeerse 0-12 run zorgde vervolgens voor een stand van 9-16 na het eerste kwart. In de tweede periode begon de thuisploeg aan een bijna succesvolle inhaalrace, die eindigde in een ruststand van 25-26. Deze gang van zaken werd herhaald in het derde kwart. Door onder meer zeven opeenvolgende punten van Roos Hof sloegen de Lions snel een gaatje van 9 punten, maar binnen enkele minuten bracht Cornelia Fondren haar team weer langszij via een steal in de Landsmeerse bucket, 37-37.

De laatste periode brak aan bij een stand van 42-47. Kim Hartman maakte met een fraaie jumper vanaf de kop 42-49, maar opnieuw Fondren en Richelle van der Keijl zorgden weer voor aansluiting van de ploeg uit Bemmel: 52-53. Een driepunter van de net weer in het veld verschenen Katie Bussey verschafte weer wat lucht, waarna Kim Hartman en Nadine Boesaart vanaf de vrije-worplijn een gaatje van 52-59 tot stand brachten. Met nog twee minuten op de klok maakte Tanya Bröring met twee geslaagde vrije worpen het verschil nagenoeg overbrugbaar: 52-61. Twee toch nog spannende minuten later kon Loon Lions zich zetten aan een ontladende viering van een meer dan verdiende overwinning.

Meer berichten