Twiskemolenloop voor de hele familie

Algemeen
Familie Mulder.
Familie Mulder. Foto: aangeleverd

LANDSMEER - De vierde Twiskemolenloop van het seizoen vond afgelopen zondag plaats. Leek het eerst een winterse editie te worden met sneeuw en kou, op de ochtend zelf scheen het zonnetje en was er weinig wind. Hier en daar nog wat gladde stukjes maar zonder glijpartijen. 624 lopers verschenen aan de start.

Familieloop

De Landsmeerse familie Mulder stond bijna voltallig aan de start. met vader, moeder en drie van de vier zonen. De tweeling Jelle en Tijs deden mee aan de 3 kilometer, vader Alfred en oudste zoon Bas liepen met moeder Saskia mee, die haar eerste 5 kilometer liep. "Ik ben een half jaar geleden begonnen met lopen. Ik had al wel 5 kilometer voor mezelf geoefend en het ging ook vandaag goed!" Ook de Landsmeerse Frank van der Lecq is beginnend hardloper "Ik ben 1 oktober met de beginnerscursus gestart en deed vandaag aan de 5 kilometer mee. De loop is enorm goed georganiseerd en ik zag allemaal vrolijke mensen onderweg. Het parcours is erg mooi. Voor de gelegenheid was mijn neef, Mathijs van den Berg, uit België gekomen om mee te doen met de 10 kilometer. Erg gezellig dus!"
Omdat Arthur de Hart en Nyash Karadja slechtziend zijn, liepen samen met hun begeleiders Roger Ravelli en Sterre Langeveld van Running Blind. Zo kunnen zij toch hun lievelingssport beoefenen. Een opvallende verschijning aan de start was de loopster met de dubbele kinderwagen. Het was de 39-jarige marathonloopster Rosalie Teeuwen, met in haar wagen haar kinderen van bijna 1 en bijna 2,5. "Ja, je moet toch wat als sportende moeder. Ik doe mijn duurloopjes eigenlijk altijd achter de kinderwagen en ga door zolang zij er zin in hebben, zo kan ik toch mijn trainingen doen. Afgelopen oktober heb ik de marathon van Amsterdam gelopen in 3,08 uur." Een andere sportende moeder is Ingrid Klaassen. Zij kwam binnen de 38 minuten over de finish op de 10 kilometer en bleef daarmee ook de mannelijke lopers voor. Het is bij de Twiskemolenloop nog nooit voorgekomen dat een vrouw als eerste finisht op deze afstand.
Alle uitslagen en foto's kunnen worden teruggevonden op www.twiskemolenloop.nl. De laatste Twiskemolenloop van dit seizoen vindt 3 maart plaats, er kan al worden ingeschreven.