Landsmeer doet mee aan landelijke Week van de Veiligheid

LANDSMEER - Vandaag is de landelijke Week van de Veiligheid begonnen. De gemeente Landsmeer, in samenwerking met de politie en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), heeft diverse zichtbare en onzichtbare initiatieven in Landsmeer en organiseert verschillende activiteiten.

De hele week worden activiteiten georganiseerd om de bewustwording van de inwoners te vergroten met betrekking tot woninginbraken. Het doel is inwoners en ondernemers te informeren over de mogelijkheden van een inbraak in hun woning of bedrijf te verkleinen. De week is begonnen met een brief van de gemeente aan een deel van de huizen in de wijk Luyendijk. Daarin staat een voorstel voor een gratis scan van de woning op veiligheid.

Alle huishoudens zijn in de gelegenheid om deze scan uit te laten voeren. Inwoners kunnen zich vanaf vandaag oktober via gemeente@landsmeer.nl opgeven. Er zijn vijftig scans beschikbaar.

Vrijdag 11 oktober staat op de markt een adviseur om informatie te geven over het politiekeurmerk Veilig Wonen en over het nut en de noodzaak van goed hang- en sluitwerk. In DCL SamenMeer is van 13.00 tot 15.00 uur een interactieve bijeenkomst te bezoeken. Een voorlichter op het gebied van woningbeveiliging vertelt meer over het voorkomen van woninginbraken en - overvallen.

Meer berichten