Loon Lions vecht zich naar winst

(Foto: Tine Sierink)
(Foto: Tine Sierink) rodi.nl

LANDSMEER - Het werd zaterdagavond tegen het einde nog spannend in het Indoorcentrum Landsmeer. Loon Lions stond een groot deel van de wedstrijd op voorsprong, maar in de tweede helft smolt deze langzaam weg en moesten de Lions vechten voor hun leven. Uiteindelijk werd het 74-69 en hield het Landsmeerse team de punten in huis.
Katie Bussey en Fieke Ligthart leidden de Lions met elk 17 punten. Tanya Bröring droeg 14 punten bij en Roos Hof 10. Tanya Bröring en Fieke Ligthart domineerden het eerste kwart. De sinds woensdag ex-international Bröring mikte in de zesde minuut haar tweede driepunter binnen en zette haar team op 13-4. Daarna kwam Lekdetec wat beter op gang en beperkte de achterstand tot 19-15 na het kwart.
In de tweede periode bouwden de Lions de marge uit tot in de dubbele cijfers, maar Lekdetec hield de schade nog redelijk beperkt: 38-29 met rust. Katie Bussey zette in de derde periode met een van haar drie driepunters de Lions op een voorsprong van 12 punten, 45-33. Een time-out bracht het team uit Bemmel vervolgens weer in de wedstrijd. De voorsprong van Loon Lions werd langzaam kleiner. Het derde kwart eindigde nog in Landsmeers voordeel met 54-49, maar met nog drie minuten op de klok waren de kansen gekeerd en had Lekdetec een 60-63 voorsprong.
Maar de Lions gaven zich niet gewonnen. Na een time-out van coach Volmer volgde een 8-0 Landsmeerse run, met een driepunter van Katie Bussey en scores van Fieke Ligthart en Janine Guijt. Daardoor leidde Loon Lions met 68-63 terwijl er nog een ruime minuut te spelen was. Het werd nog 70-69, maar na een onsportieve fout van Cornelia Fondren en 13 seconden op de klok benutte Tanya Bröring haar vrije worpen feilloos en kregen de Lions balbezit. Een fout op Katie Bussey was vervolgens goed besteed aan de Amerikaanse, die evenmin faalde op de vrije-worplijn. Het resultaat was een 74-69 Landsmeerse overwinning.