Loon Lions weer op schema in race naar play-offs

Fieke Ligthart.
Fieke Ligthart. (Foto: Tine Sierink)

LANDSMEER - Loon Lions moest het vorig weekend zonder de geblesseerde Tanya Bröring en Fieke Ligthart doen en verloor onverwacht van Lekdetec. Afgelopen zaterdag stonden beide coryfeeën weer op de vloer van het Indoorcentrum Landsmeer. Dat maakte veel verschil en zo pakten de Lions tegen 4Consult/Binnenland weer twee kostbare punten in de strijd om de vier play-off-plaatsen.

Loon Lions won met 79-70 in een spannende wedstrijd. Katie Bussey was opnieuw in vorm en scoorde 29 punten. Ook Tanya Bröring en Roos Hof zaten in de dubbele cijfers, met respectievelijk 16 en 14 punten. Loon Lions keek na het eerste kwart nog tegen een 18-22 achterstand aan, maar pakte vlak voor rust de leiding: 41-40. In de derde periode leken de Landsmeersen de wedstrijd naar zich toe te trekken toen Katie Bussey in de vijfde minuut 55-44 maakte. Maar een 0-11 run van het team uit Barendrecht trok de stand vier minuten later weer gelijk.
Vier punten van Bussey en een driepunter van Tanya Bröring gaven vervolgens weer wat lucht en het vierde kwart ging in met een 62-57 Landsmeerse voorsprong. In de vierde periode naderde Binnenland nog tot een verschil van drie punten, maar een score plus bonus van Ella Bouman zorgde in de zesde minuut voor een stand van 74-66. En die marge wisten de Lions in de laatste minuten zo ongeveer te handhaven.