Griezelig leuke activiteiten tijdens Halloween

Huis
Maak je klaar voor de dag (en nacht) van je leven!
Maak je klaar voor de dag (en nacht) van je leven! (Foto: Adobe Stock)

Pompoenen, heksen en rondlopende skeletten: Halloween is de griezeligste feestdag van het jaar. Wij hebben de leukste Halloween-activiteiten op een rijtje gezet!

Halloween filmmarathon 

Op streamingsdiensten zoals Netflix en Prime video staan een heleboel leuke Halloweenfilms voor een spannende marathon. Zin om te lachen? Kijk dan naar Hocus Pocus of Hubie Halloween. Deze films zijn ook geschikt voor kinderen (vanaf 10 jaar). Spreek je met vrienden af en zijn jullie gek op enge films? Dan zijn It, The Conjuring of Annabelle Comes Home aanraders! 

Halloweenfeestje

Maak de filmmarathon compleet door een Halloweenfeestje te organiseren! Stuur een creepy uitnodiging met Canva en vraag of iedereen verkleed komt. Qua versiering mag je helemaal uitpakken. Er zijn leuke slingers met pompoenen, vleermuizen of spoken verkrijgbaar. Of ga voor een decoratiespook, zodat je je vrienden kunt laten schrikken. Een uitgeholde pompoen mag in elk geval niet ontbreken! Samen griezelige hapjes voorbereiden maakt het feest nóg leuker! Wij hebben een paar heerlijke én griezelige snacks op een rijtje gezet.

Halloween speurtocht

Gillen is gegarandeerd tijdens een nachtelijke Halloween speurtocht! Een aanrader is een GPS griezeltocht in het Schwarzwalder bos. Met een speciale app dwaal je anderhalf uur lang door de bossen. Je beantwoordt uitdagende vragen én voert griezelige opdrachten uit. De grote vraag is: vind je op tijd de uitgang? Er zijn drie versies: een voor de kids, een voor de familie én een griezelvariant voor volwassenen, waarbij acteurs je de stuipen op het lijf jagen. Ook leuk: The Halloween Event in Heerhugowaard! Onder begeleiding van een acteur loop je een route door het Waarderhout, waar verschillende acts verborgen zitten. Je loopt over verhard terrein, de bospaden, het struikgewas en soms zelfs door sloten. Angstaanjagend!

Walibi Fright Nights

Onmisbaar binnen dit lijstje is een bezoekje aan de Walibi Fright Nights, wat dit jaar gedomineerd wordt door Darkness. Zelfs Eddie de Clown voelt zich opgejaagd door de ontwikkelingen: hij heeft zijn spullen gepakt en is vertrokken. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de Wicked Woods, waar kwaadaardige heksen zich hebben teruggetrokken, of boek een horrordiner in een bloederig ziekenhuis. Geef je over aan de duisternis!