Joop en Lies Pinkse zetten zich in voor senioren - Ouderen worden verwend in het Dienstencentrum van Landsmeer
  Nieuws

LANDSMEER - Het verwennen van de ouderen in Landsmeer door voor hen te koken of voor hen een gezellige lunchmiddag te verzorgen is het vrijwilligersechtpaar Joop en Lies Pinkse van de Herculesweg uit Landsmeer niet vreemd. Al jaren lang bezorgen ze vele Landsmeerse ouderen pro deo een gezellige middag of avond. In 2000 deden ze dat met maaltijden in hun Restaurant 2000 in de grote zaal van het Dienstencentrum. Na enige tijd verhuisden ze naar Zorgcentrum de Keern waar ze Restaurant Pico Bello startten met hulp van andere vrijwilligers. De naam Pico Bello werd door de gasten zelf bedacht. Na sluiting van de Keern en verlies van faciliteit van de Keernkeuken hebben Lies en Joop 'de Zondagbrunch' geïntroduceerd in het Dienstencentrum nu zo’n twee-en een half jaar geleden.
"We wilden toch graag voor de ouderen en alleenstaanden uit Landsmeer iets gezelligs blijven organiseren waarbij zij samen kunnen eten en met elkaar kunnen converseren. We doen dat bewust overdag omdat de ouderen niet graag meer ’s-avonds er op uit willen gaan. Eens in de zes tot acht weken organiseren we nu de zondagmiddagbrunch en de animo is groot. Zondag was de eerste brunch met voor het eerst een warme maaltijd. Voorheen hadden we een uitgebreide broodmaaltijd maar bij navraag bleek dat onze gasten een warme maaltijd ook wel erg konden waarderen. Het menu van zondag viel bij de vijfentwintig gasten behoorlijk in de smaak. Als openingsdrankje werd een warme winterwijn aangeboden gevolgd door heerlijke tomatensoep met echte balletjes en daarna de keuze uit Hachee met rode kool of boerenkool met spekjes en worst. De stoofpeertjes, die in schaaltjes op tafel waren neergezet, waren klaargemaakt door de buurvrouw van Joop en Lies Pinkse, mevrouw Rie Kieft. We hebben in het Dienstencentrum niet genoeg kookcapaciteit voor het stoven van peertjes en waren dolblij met het aanbod van onze buurvrouw."
Dolblij zijn Lies en Joop ook met de hulp van de vaste vrijwilligers-medewerkers Jose Rientsma, Fred Jacobs, Joke de Jong, Vera Witziers, Frans Bruggink die de handen uit de mouwen steken om de zondagmiddaglunch voor te bereiden, te helpen met het serveren en andere. De door Lies ontworpen menukaart met voor iedereen een miniem breiwerkje voorop en de oproep volgende keer te verschijnen in misschien wel een zelfgebreide trui, kreeg alle bewondering en waardering. De menukaart vermeldde als toetje nog een griesmeelpuddinkje en boerenjongens. Om de middag nog meer stijl en charme te geven werd deze middag opgeluisterd door Verhalenverteller, voordrachtskunstenaar Landsmeerder Ge Westbroek. Hij wist het publiek aan zijn lippen te kluisteren met een prachtig oud verhaal over een Ierse ketellapper op zoek naar een overnachtingsplek. Waternimphen en stoere kerels brachten Patt Diver de ketellapper in de problemen. "Wij zijn er stil van" was de reactie van de gasten, die zich ook nog eens lieten verrassen door een Schots verhaal. Tweede Paasdag kunnen de ouderen zich opnieuw aanmelden voor een zondagmiddaglunch/maaltijd. "Het is echt genieten", aldus de gasten.

Meer berichten