'Liefdesverklaring' aan Oudheidkundige Vereniging Landsmeer

  Nieuws
Een schilderij met prenten uit de privécollectie van Nico Boerma wordt overhandigd aan Henk van Breemen. (Foto: aangeleverd)
Een schilderij met prenten uit de privécollectie van Nico Boerma wordt overhandigd aan Henk van Breemen. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

LANDSMEER - Jaarlijks kiest de afdeling Landsmeer van D66 ter gelegenheid van Valentijnsdag een of twee verenigingen of organisaties uit die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor het maatschappelijke en culturele leven van Landsmeer. Afgelopen zaterdag viel de eer te beurt aan de Oudheidkundige Verenging Landsmeer (OVL) die al jaren een belangrijke schakel vormt op het actief vastleggen van de historie en het beschikbaar stellen van die gegevens voor de burgers van Landsmeer. Ook het zich inzetten voor het behoud van de Landsmeerse monumenten speelt hierbij een belangrijke rol.


Nico Rijpkema D66-raadslid reikte de D’66-Valentijnsprijs, een schilderij met prenten uit de privécollectie van Nico Boerma aan Henk van Breemen, secretaris van de OVL en zijn medebestuurs-en werkgroep leden uit. Voor de bestuurs-en werkgroepleden van de OVL was er een speciale fles wijn een echte Zwane-elixer. Van Breemen voelde zich vereerd met de toekenning van prijs. De vereniging organiseert naast het vastleggen van de historie van Landsmeer regelmatig foto-herkenningsmiddagen, tentoonstellingen en lezingen. Zaterdag en zondag 21 en 22 april staat de fototentoonstelling 'Rondom de Keering' gepland. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang en in de vitrine van het gemeentehuis is een klein voorproefje op die tentoonstelling te zien. Het herstel van het torenuurwerk op de kerktoren van de voormalige Nederlands Hervormde Kerk, sinds enkele jaren in bezit van het Filipijns kerkgenootschap Iglesia Ni Cristo heeft ook hun onverdeelde aandacht. De OVL hoopt in de toekomst ook de nog aanwezige kerkschatten uit de kerk veilig te kunnen stellen. Vanaf 2 maart zal naar Van Breemen verwacht de luidklok weer klinken voor de Landsmeerders.

Meer berichten