Zwembad De Breek opent seizoen met frisse duik

Nieuws
Aart Goede Junior en Marcel de Wit lieten zich niet kennen.
Aart Goede Junior en Marcel de Wit lieten zich niet kennen. (Foto: Rodi Media/MvS)

LANDSMEER – Recreatief zwemmen mag nog niet, maar banen-, conditie- en leszwemmen wel. En dus maakt zwembad De Breek zich evengoed enthousiast op voor het nieuwe seizoen, dat morgen - op 1 mei – van start gaat. Daaraan ging vanmiddag een officiële opening in kleine kring vooraf: voorzitter Marcel de Wit en Aart Goede junior doken in het verwarmde water en trokken alvast een baantje.

Kil, grijs en miezerig. Het was bepaald geen zwemweer. Het weerhield Aart Goede junior, kleinzoon van ex-voorzitter en sponsor Aart Goede, er niet van om zijn zwembroek aan te trekken en de officiële opening te verrichten. Voorzitter Marcel de Wit liet zich evenmin kennen en volgde zijn voorbeeld. Nadat de toespraken achter de rug waren, doken ze in het Aart Goede Bad en zwommen heen hen weer, om daarna proestend op de kant te klimmen. De wetenschap dat het water tot 21 graden is verwarmd moet hen hebben gesterkt; misschien was het in het bad zelfs aangenamer dan daarbuiten.

Het weer hebben bestuur en vrijwilligers niet in de hand. Maar dat is dan ook het enige. De afgelopen stille periode is goed benut: de baden zijn geschilderd, het gras is gemaaid, de tuinen zijn aangelegd.

Aart Goede senior roemde in zijn toespraak de zo belangrijke inzet van de vrijwilligers. “Als oud-voorzitter ben ik daar trots op”, benadrukte hij. “Maar ook wil ik de gemeente Landsmeer danken voor haar medewerking. Het zwembad moet zijn functie in Landsmeer behouden. Ik hoop dan ook op veel bezoekers.”

Over dat laatste hoeft hij zich vrijwel zeker geen zorgen te maken. Mede omdat de zwembaden in omliggende plaatsen de deuren nog gesloten moeten houden stromen de reserveringen binnen. Voor de watergewenning hebben zich volgens zwemcoördinator Anneke van Zanten zelfs tachtig kinderen aangemeld in plaats van de gebruikelijke veertig. “We beginnen met banenzwemmen, conditiezwemmen en leszwemmen. En hopelijk daarna weer recreatief zwemmen.”

Reserveren? Dat kan online.

Voorzitter Marcel de Wit liet Aart Goede aan het woord.