Stilte-uur op zondagavonden in Ilper Vermaning

  Nieuws
Wekelijks stilte-uur in de Ilper Vermaning. (Foto: aangeleverd)
Wekelijks stilte-uur in de Ilper Vermaning. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

DEN ILP - "Als mensen samen stil zijn, hebben zij een harmoniserend effect op hun omgeving, zo blijkt uit onderzoek", aldus de initiatiefnemers van Stadsverlichting. "In steden waar regelmatig wordt gemediteerd is er minder criminaliteit, is het minder druk op de spoedeisende hulp en zijn minder verkeersongevallen. Voor een betere wereld hoef je de straat niet op. Je bent effectiever als je samen stil bent." Om dit mogelijk te maken, stelt de Doopsgezinde Gemeente de Ilper Vermaning in den Ilp open voor een wekelijks stilte-uur.

"Bovendien bieden we hiermee de mogelijkheid om even uit onze hectische levens te stappen en stil te staan bij wie je werkelijk bent en wat je van waarde vindt. Zodat je niet geleefd wordt, maar de rust neemt om zelf keuzes te maken. Een stilte-uur kan helpen je concentratie te verbeteren, je beter te ontspannen, spanning, stress en onrust te helpen voorkomen, je empathisch vermogen te vergroten en meer helderheid te krijgen. Tijdens het stilte-uur zijn er stoelen, kussens en kaarsjes aanwezig. Als een uur (nog) te lang voor je is, kun je om de 20 minuten uit- of instappen. Je bent van harte welkom op de zondagavonden, ook als je eenmalig komt meedoen om te ervaren of je dit vaker zou willen."
Elke zondagavond van 20.00 tot 21.00 uur. Ilper Vermaning, Den Ilp 3, Den Ilp. Kosten: vrijwillige bijdrage (richtlijn 5 euro). Voor meer informatie Jaantje Thiadens, 06-26146002.

Meer berichten