Loon Lions dwingt vierde wedstrijd af

Roos Hof. (Foto: Tine Sierink)
Roos Hof. (Foto: Tine Sierink) rodi.nl

LANDSMEER - Na twee nederlagen in Katwijk is elke wedstrijd in de halve finale van de play-offs voor Loon Lions een kwestie van overleven. Een serie van vijf wedstrijden is immers afgelopen als een van de teams drie wedstrijden wint. Zaterdagavond in eigen huis bracht Loon Lions het Katwijkse Solar-systemen Grasshoppers een 68-56 nederlaag toe. Dat betekent dat er woensdag weer een wedstrijd is en Loon Lions een kans heeft om de stand in de serie gelijk te trekken.
Coach Harvey van Steijn en zijn team leverden een uitstekende wedstrijd af. Kim Hartman was overal en eindigde de wedstrijd met 15 punten (4 driepunters) en 7 rebounds. Janine Guijt scoorde 16 punten en Tanya Bröring 13. Nadine Boesaart zat met 9 punten en 11 rebounds dicht bij een zogenaamde dubbel-dubbel. Kim Hartman en Nadine Boesaart begonnen de wedstrijd met driepunters, maar dat neemt niet weg dat de Lions na het eerste kwart een 12-15 achterstand hadden. Vergeleken met de beide eerste wedstrijden, toen Grasshoppers in de eerste periode al een gat van meer dan 10 punten sloeg, was dat echter winst.
Tegen het einde van het tweede kwart leidden een aantal geslaagde driepunters tot een 33-26 Landsmeerse voorsprong, maar een score en een bonus-vrijeworp van Noor Driessen brachten een ruststand van 33-28 op het bord. Anders dan in Katwijk kwamen de Lions in de derde periode scherp uit de kleedkamer. Vrije worpen van Nadine Boesaart en een treffer van Tanya Bröring zorgden voor een stand van 37-29. Even later mikte Kim Hartman haar derde driepunter raak en bracht daarmee het verschil op 11 punten, 40-29. Grasshoppers gaf zich echter nog niet gewonnen en het derde kwart eindigde in een stand van 48-41. In de laatste periode bleef Grasshoppers kansen houden om de serie te beëindigen, maar door een driepunter van Tessel van Dongen zetten de Lions de wedstrijd met nog ruim twee minuten te spelen definitief naar hun hand: 66-54. Het resterende gedeelte van de wedstrijd was daarna nog slechts een formaliteit. De vierde wedstrijd in Landsmeer begint woensdag 18 april om 20.30 uur.