3800 euro voor scholen in Afrika - Leerlingen De Hoeksteen houden sponsorloop

  Nieuws
Sponsorloop in Landsmeer. (Foto: aangeleverd)
Sponsorloop in Landsmeer. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

LANDSMEER - Ruim 3800 euro werd door leerlingen van basisschool De Hoeksteen uit Landsmeer bij elkaar gelopen met een sponsorloop die vrijdag 20 april - tijdens de Koningsspelen - werd georganiseerd. Het geld dat de leerlingen met deze sponsorloop hebben ingezameld, gaat in het kader van 'Wij een school, zij een school' naar twee scholen in Afrika, waar de kinderen aanzienlijk minder kansen hebben dan de kinderen van De Hoeksteen.


Dit schooljaar viert basisschool De Hoeksteen haar eerste lustrum in het nieuwe schoolgebouw aan de Calkoenstraat. Vijf jaar geleden openden de deuren van dit mooie pand. Op verschillende momenten gedurende het schooljaar wordt hier aandacht besteed en zijn er allerlei acties voor 'Wij een school, zij een school', waar de sponsorloop er één van was. Eerder dit schooljaar hebben de leerlingen meegedaan aan Edukans Schoenmaatjes om leeftijdsgenootjes in Afrika een onvergetelijk cadeau te geven. Ook worden dit hele schooljaar flessen ingezameld; van het statiegeld en het geld dat met de sponsorloop is ingezameld worden lesmaterialen en (buiten)speelgoed gekocht voor scholen in Afrika.
De leerlingen van De Hoeksteen leren dat het belangrijk is te geven om kinderen die het minder goed hebben van zijzelf. Zij bedanken iedereen die heeft meegewerkt aan de verschillende acties en de mensen die een bijdrage hebben geleverd aan deze geweldige opbrengst.

Meer berichten