Nieuw, elke zaterdag fietsveer door het Ilperveld

  Nieuws
Met de eigen fiets aan boord voor een vaartocht van een uur door het Ilperveld. (Foto: Dutchphoto)
Met de eigen fiets aan boord voor een vaartocht van een uur door het Ilperveld. (Foto: Dutchphoto) (rodi.nl)

LANDSMEER - Om een mooie fietstocht in Waterland te kunnen maken, vaart er nu een fietsveer van Bezoekerscentrum Ilperveld naar het dorp Landsmeer. De afvaart is elke zaterdag in de maanden mei tot en met september om 10.30 uur en 13.30 uur. Men gaat met de eigen fiets aan boord voor een vaartocht van een uur door een schitterend natuurgebied.


Het Ilperveld is een uitgestrekt veenweidegebied met honderden eilanden met trilveen. Er groeien veel bijzondere planten en is het een eldorado voor moeras- en weidevogels zoals roerdomp en grutto. Het fietsveer is een initiatief van de gemeente Landsmeer en Landschap Noord-Holland en het doel is de plaatselijke economie te stimuleren. Het varen met de fiets is mooi te combineren met bijvoorbeeld het fietsrondje Historisch Landsmeer.
De 'pont' vaart elke zaterdag. Er is plek voor 15 personen met fiets. Tandems of bakfietsen kunnen niet mee en vol is vol. De afvaart is om 10.30 en 13.30 uur bij Bezoekerscentrum Ilperveld, Kanaaldijk 32a, 1121 NX Landsmeer. Na ongeveer een uur varen worden de fietsers afgezet aan de Weegbreesingel in Landsmeer. Het is niet mogelijk hier op te stappen. De kosten bedragen 7,50 euro en Beschermers van Landschap Noord-Holland krijgen 2,50 euro korting. Betalen kan uitsluitend via PIN op het Ilperveld.

Meer berichten