Quakernaat en Oud nieuwe wethouders in Landsmeer

  Nieuws

LANDSMEER - De gemeenteraad van Landsmeer heeft dinsdagavond 22 mei de twee wethouders, de heer R. Quakernaat en mevrouw Oud-Elfferich, benoemd. Donderdag 31 mei worden beide wethouders officieel geïnstalleerd in een raadsvergadering. Samen met waarnemend burgemeester Anne Lize E.C. van der Stoel vormen zij het college van B&W.
De wethouders vertelden op 17 mei in een openbare raadsvergadering met een pitch waarom zij wethouder van Landsmeer wilden zijn. De kandidaten voor het wethouderschap van de gemeente Landsmeer waren Jaap Goede van Lokaal Landsmeer, Richard Quakernaat van de VVD en Mandy Oud van D66. Zij presenteerden zich tijdens een nieuwe procedure de zogeheten pitchpresentatie, die door de fractievoorzitter van de VVD was geïntroduceerd. "In plaats van achter de schermen 'achterkamertjes politiek' te bedrijven, kozen we voor het naar buiten treden tijdens de raadsvergadering via een pitchdebat waarbij de kandidaat wethouders konden aangeven waarom zij de meeste geschikte kandidaat waren voor een wethouderszetel." Saignant detail is dat de bedenker van de pitchpresentatie zich inmiddels heeft teruggetrokken uit de Landsmeerse politiek om wethouder te worden in Oostzaan. Nico van Baarsen tot voor kort wethouder voor D66 van Landsmeer stelde zich niet meer kandidaat. Hij keert als raadslid terug.
De raad van Landsmeer beraadslaagde na de presentaties in beslotenheid over de kandidaten en hun presentatie. Tijdens een schriftelijke stemming waarbij de raadsleden twee kandidaten mochten kiezen kwamen Richard Quakernaat met 12 stemmen en Mandy Oud met 11 stemmen als de nieuwe wethouders uit de bus. Jaap Goede van Lokaal Landsmeer kreeg 3 stemmen. Hij blijft als fractie-assistent actief voor zijn partij. "Ik had op iets meer stemmen gerekend maar als nieuwkomer in de politiek had ik weinig kans om 8 tot meer stemmen binnen te halen." De routiniers in de politiek waren wat dat betreft in het voordeel . Quakernaat die echt voor het wethouderschap ging, is blij verrast met het grote aantal stemmen wat ook geldt voor advocate Mandy Oud, oud-fractievoorzitter van D66 ,die de uitdaging van het wethouderschap graag aangaat.

Meer berichten